Ponta, dupa sedinta cu Basescu: Extremistii maghiari isi fac campanie la noi. Nu vrem sa punem gaz pe foc

Joi, 13 Martie 2014, ora 17:09
5459 citiri
Ponta, dupa sedinta cu Basescu: Extremistii maghiari isi fac campanie la noi. Nu vrem sa punem gaz pe foc

Premierul Victor Ponta a dezvaluit ca a discutat, joi, in sedinta de lucru pe care a avut-o cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni, despre prezenta extremistilor maghiari pe teritoriul Romaniei.

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, seful Executivului a declarat ca extremistii maghiari au venit sa in campanie electorala pentru alegerile parlamentare din Ungaria pe teritoriul Romaniei, lucru care este atat in defavoarea tarii noastre, cat si a populatiei maghiare de aici.

Basescu cere Parlamentului sa interzica extremistii maghiari pe teritoriul Romaniei

"Am discutat despre problema unor provocari venite de la niste extremisti din Ungaria, provocari care e posibil sa continue pana la alegerile parlamentare din Ungaria si despre problema preturilor la energie.

La aceasta intalnire a fost si ministrul de Interne si am primit date si de la alte institutii ale statului. Este foarte clar ca in acest moment e campanie electorala pentru alegerile parlamentare din Ungaria si ca forte extremiste care nu-si gasesc locul acolo isi fac campanie pe teritoriul Romania", a spus Ponta

De asemenea, Victor Ponta a declarat ca reprezentantii UDMR i-au spus si in particular ceea ce au afirmat si in public, si anume faptul ca "sunt profund nemultumiti" de prezenta extremistilor de la Jobbik in Romania. Cei de la UDMR sustin ca ei "raman cu toate pagubele" dupa astfel de incidente.

Intrebat daca este posibila interzicerea prezentei unor cetateni precum Vona Gabor de la Jobbik pe teritoriul Romaniei, Victor Ponta a spus ca da, dar ca trebuie sa se primeasca si alte date de la institutii responsabile de securitatea tarii pentru a se lua aceasta masura.

Un deputat Jobbik ii raspunde lui Basescu: Nu poate interzice prezenta noastra in Romania

"Ministerul de Interne are dreptul, in baza legii, dar astazi o sa primim si alte date, iar maine o sa anuntam ce alte decizii am vrea, pentru ca nu am vrea sa facem jocul celor care vor sa puna gaz pe foc. Trebuie sa gasim niste solutii legale si inteligente", a mai spus Victor Ponta, adaugand ca persoanelor care nu sunt in Romania si nu sunt cetateni romani li se poate interzice accesul pe teritoriul tarii noastre, in baza unei simple masuri administrative.

"Vona Gabor si-a atins scopul, acela de a-si face reclama"

Mai mult, Victor Ponta a spus ca Vona Gabor si-a atins scopul, acela "de a-si face reclama" si de a-i fi citit mesajul in Romania pentru a se face remarcat in fata alegatorilor sai din Ungaria.

Presedintele Jobbik, Vona Gabor, a transmis, joi, un mesaj in care spune ca Traian Basescu si Victor Ponta "ori au fost dezinformati, ori fac un joc politic antimaghiar".

Lider Jobbik Cluj: Basescu si Ponta vor sa genereze o atitudine antimaghiara

De asemenea, acesta a scris pe pagina sa de Facebook ca daca cei doi lideri de la Bucuresti au o problema cu el pe motiv ca sustine autonomia, atunci sa spuna clar si "sa nu imbrace intentia lor reala intr-o haina asa de transparenta".

"Daca pentru acest lucru sunt interzis, atunci ce se va intampla cu miile de participanti? Vor fi interzisi din tara si liderul belgian, catalan si basc, care la fel au participat? Ei nu doar au marsaluit in liniste, ca mine, ci au sustinut si discursuri remarcabile", a scris liderul Jobbik, pe pagina sa de Facebook.

Liderul Jobbik, catre Basescu si Ponta: Ori sunteti dezinformati, ori faceti un joc antimaghiar

Intepaturile dintre liderii extremistilor maghiari si liderii politici de la Bucuresti au pornit dupa ce, luni, circa 3.500 de persoane au participat la un miting al secuilor, organizat la Targu Mures.

Lucrurile au degenerat, protestatraii au inceput sa se imbranceasca cu jandarmii si sa arunce cu petarde. Printre manifestanti s-au aflat si membri ai partidului Jobbik din Ungaria.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta extremisti Jobbik Romania, #Ponta Basescu intalnire Cotroceni, #Ponta Basescu sedinta extremisti , #premier