Ponta: Duta a semnat facturi de 420 mil. euro

Luni, 14 Mai 2012, ora 15:38
3158 citiri
Ponta: Duta a semnat facturi de 420 mil. euro

Premierul Victor Ponta a reiterat luni ca nu va da afara decat pe cei dovediti ca fac parte din "grupul ilicit de interese din zona PDL" si a povestit ca vechea putere a organizat concursuri pentru oamenii sai in weekend-ul de dinaintea investirii sau ca Lucian Duta a semnat facturi de 420 mil. euro.

"Criteriul competentei a fost considerat de noi inaintea celui al apartenentei politice. Din acest motiv, doi secretari de stat de la MAE, dl Aurescu si doamna Odobescu, raman in functii. Din acest motiv, noul sef al ANAF nu a fost schimbat imediat si astept sa indeplineasca criteriile de performanta pe care in mod corect i le stabilise si fostul prim ministru, dl Ungureanu.

Criteriul de pericol pentru buna functionare a institutiilor publice, l-am avut in vedere atunci cand am luat decizia de a demite sefi de institutii. Si am demis-o pe sefa de la ANRMAP, pe cei de la Cadastru, pe cei de la Inspectoratul in Constructii, pe seful de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, fara a numi pe altcineva in loc. Daca va uitati, stiti la fel de bine ca acei sefi apartineau toti unui grup ilicit de interese din zona PDL si a liderilor PDL. Acestor oameni din prima zi le-am luat dreptul de semnatura pentru a nu mai semna", a acuzat Ponta.

El l-a aratat cu degetul pe fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, despre care spune ca a semnat facturi de 420 de milioane de euro in ultima sa zi in functie. Ponta a mai facut asemenea acuzatii la adresa lui Duta, insa acesta si PDL i-au replicat ca fostul presedinte CNAS semnase in virtutea atributiilor sale si nu era nimic ilegal.

"Va reamintesc ca dl Duta, in ziua in care noi eram in Parlament la vot, a semnat facturi de 420 de milioane de euro, deci de jumatate de miliard de euro. Si au facut si altii. Sa stiti ca au fost concursuri - si o sa va dau lista - concursuri de ocupare a unor functii sambata si duminica, inainte cu o zi ca noi sa fim in Parlament.

Pe acesti oameni i-am dat afara fara a mai discuta cu dl Antonescu sa impartim politic sau sa punem pe cineva politic. I-am dat afara pentru ca erau un pericol pentru institutiile publice si pentru banii publici. Si pentru ca toti fusesera numiti sprijiniti si apropiati stiti de care lideri ai PDL (...) Ideea era sa vedem cine este o pusculita electorala pentru PDL si pe aceia i-am dat afara. Si mai dau afara zilele astea!", a mai explicat primul-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Ponta Putere concursuri duminica, #Ponta Duta facturi euro , #premier