Ponta: E inacceptabil sa nu duci pensia batranilor, Posta traieste datorita Guvernului!

Marti, 14 Mai 2013, ora 16:55
2495 citiri
Ponta: E inacceptabil sa nu duci pensia batranilor, Posta traieste datorita Guvernului!
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a precizat, marti, ca i se pare inacceptabil ca postasii sa nu duca pensia batranilor, in ciuda problemelor cu care se confrunta compania.

"Am vazut problemele de la Posta Romana, noi am preluat-o cu uriase pierderi si fraude, insa incercam sa o privatizam cu succes. Inteleg temerea angajatilor, insa pe de alta parte sa nu duci pensiile romanilor e inaceptabil, iar daca cei de la Posta au un necaz, asta nu inseamna ca trebuie sa se razbuna pe pensionari.

Sa stiti ca Posta Romana mai traieste in special pentru ca Guvernul plateste pensiile prin posta si nu pe card, caz in care ar insemna concedierea a jumatate dintre postasi. Nu-i dau eu afara. Incerc sa va spun ce s-ar intampla daca am plati pensia numai prin carduri", a precizat Victor Ponta.

El a reiterat faptul ca angajatii companiei ar trebui sa se supere pe "Guvernul care incearca sa le rezolve problemele".

Peste 1.500 de postasi din 21 de oficii din Bucuresti au intrerupt lucrul, luni si marti, nemultumiti ca managementul Postei Romane vrea sa impuna un numar de zile neplatite si sa reduca programul de lucru pentru toti salariatii.

In timpul protestelor, postasii au amenintat ca nu vor distribui pensiile, dupa cum era programat.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica a precizat, marti dupa-amiaza, ca a incheiat negocierile cu angajatii Postei si ca nu vor fi taiate salariile, insa vor urma disponibilizari.

Greva postasilor: Nu se taie salarii, dar urmeaza disponibilizari. Pensiile, distribuite marti

"Programul de restructurare va fi pus in aplicare impreuna cu sindicatul. Au existat solicitari: ca in locul reducerilor de program de 2 - 4 ore sa pretam o disponibilizare a unui numar de persoane, care nu au acoperire in activitate pentru salariile pe care le incaseaza", a explicat Nica.

Ministrul a precizat ca disponibilizarile vor avea loc dupa finalizarea evaluarii.

De asemenea, Nica a accentuat faptul ca nu este vina actualei conduceri pentru situatia in care a ajuns Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

"S-a ajuns in situatia asta din cauza datoriilor uriase. O politica proasta: au angajat 6.000 de oameni in ultimii cinci ani, in loc sa disponibilizeze. Nu se mai trimit atatea scrisori", a comentat ministrul.

Investitii in Slatina

Premierul Victor Ponta a participat, marti, la inaugurarea primei sectii de cabluri de fibra optica la Slatina, deschisa de compania italiana de cabluri si sisteme pentru energie si telecomunicatii Prysmian, investitia fiind evaluata la 10-15 milioane euro.

"Le-am multumit celor care au inaugurat aici o noua linie de productie, le-am multumit in numele celor peste 500 de angajati, e un semn excelent pentru Romania ca Prysmian ne considera un loc propice pentru investitii, eu imi doresc foarte mult si i-am indemnat pe cei de la autoritatile locale sa sprijine astfel de investitii. Pentru zona Slatina si a Olteniei e un lucru bun, constat ca apar noi investitii, fie ca e vorba de Ford, Renault sau Pirelli", a mentionat premierul.

Prysmian Cabluri si Sisteme este fosta companie Pirelli Romania Cabluri si Sisteme, preluata in 2005 de banca de investitii Goldman Sachs, care a achizitionat intreaga divizie mondiala de cabluri si sisteme a companiei italiene. Compania face parte din Grupul Prysmian, prezent cu 56 de fabrici in 21 de tari.

Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
#Ponta protest postasi, #Ponta protest Posta Romana, #Ponta postasi , #premier