Ponta: E mai usor sa schimbam un presedinte decat un functionar public

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 13:41
3232 citiri
Ponta: E mai usor sa schimbam un presedinte decat un functionar public
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca vrea schimbari majore la institutiile de stat, cerand o flexibilitate mai mare si introducerea criteriilor de performanta.

In plus, el a subliniat importanta acestor masuri, in conditiile in care "in acest moment, ca lucrezi de dimineata pana seara sau ca nu faci nimic, primesti acelasi salariu, iar daca vreti sa sanctionati pe cineva, mai usor schimbam un presedinte decat sa schimbam vreun functionar public de undeva", facand referire la faptul ce legea face aproape imposibil sa demiti un angajat la stat.

"Toata lumea e nemultumita de administratia publica centrala si locala, iar lumea ne considera pe noi responsabili. Si pe buna dreptate", a adaugat Ponta.

Ponta: Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ

Si ministrul Muncii, Mariana Campeanu a precizat recent ca se are in vedere schimbarea legii salarizarii si ca se discuta introducerea criteriilor de performanta in calculul indemnizatiilor.

Salarizarea bugetarilor dupa performante, imposibila - De ce am putea ajunge ca Grecia

"Nu exista nicio posibilitate sa poti sa stimulezi un angajat care are rezultate bune in activitatea lui. Indiferent ca muncesti sau nu muncesti, salariul este acelasi. In aceste conditii, nu cred ca administratia poate sa performeze si sa ofere servicii de calitate beneficiarilor. Acesta este sensul acestei dorinte a premierului, sa gasim o forma de salarizare, care sa poata sa recompenseze performanta", a precizat ministrul Muncii, miercuri, la RFI Romania.

De asemenea, salariul minim in administratie ar putea fi mai mare decat salariul minim brut pe economie, respectiv de 1.000 lei fata de 800 lei, iar premierul a spus ca anvelopa salariala ramane aceeasi, de 7% din PIB, care nu va creste decat daca va avansa si PIB-ul.

Ponta: Vreau salariu minim de 1.000 de lei, n-avem un text al Legii Salarizarii

In alta ordine de idei, Victor Ponta s-a aratat dezamagit de rata de absorbtie a fondurilor europene, care a ajuns la 20%, precizand ca aceasta este o valoare mica in comparatie cu nevoile Romaniei, insa este mult mai mare ca cea inregistrata in ultimii ani.

Premierul a mai anuntat ca va prezenta, joi, impreuna cu ministrii din domeniul economic, situatia investitiilor in tara noastra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Ponta schimbari bugetari, #Ponta salarii bugetari, #Ponta investitii Romania, #Ponta fonduri europene , #premier