Ponta: Eu i-am luat in serios pe cei din PDL, sa nu faca bascalie de toata tara

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 20:49
1334 citiri
Ponta: Eu i-am luat in serios pe cei din PDL, sa nu faca bascalie de toata tara
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat luni, referindu-se la invitatia la dialog pe care a facut-o celor de la PDL, ca atunci cand a acceptat un asemenea demers a fost "serios" si i-a luat "in serios" pe democrat-liberali.

Democrat-liberalii au anuntat luni ca, inainte de intalnirea cu Victor Ponta, vor sa primeasca de la Guvern executia bugetara pe primele sase luni ale anului, ca sa-si poata sustine argumentele.

"Asta cand au mai inventat-o? Ideea este urmatoarea: daca vor sa fie seriosi, eu am fost foarte serios, i-am luat in serios. Au zis ca vor sa discute pentru anul viitor cum reducem cota unica sau au mai zis ei niste masuri si ca sa discutam despre acordul cu FMI. Daca vor sa discutam ne vedem, eu o sa stabilesc atunci. Este o intalnire la Parlament, ora, ziua. Vor sa vina, bine", a declarat, in replica, Victor Ponta.

Seful Executivului le-a mai transmis democrat-liberalilor ca pot obtine executia bugetara pentru prima jumatate a anului de la Ministerul de Finante.

PDL: Ponta da comenzi politice justitiei pentru a-si regla conturile cu noi

"Executia se discuta cu Ministerul de Finante, ce vina am eu? Le da Ministerul Finantelor, pune pe site. Maine o sa-mi ceara, nu stiu, misiunile in spatiu. Vor sa se vada sau nu vor? Sunt seriosi sau nu sunt seriosi? Eu i-am luat in serios si am considerat ca este dreptul lor ca reprezentanti ai opozitiei sa fie informati despre acordul cu FMI, ca vad ca tot vorbesc la televizor, dar habar nu au.

Eu vreau sa ma intalnesc cu ei sa le spun, sa le arat si acordul, evident pastrand faptul ca este nepublic pana la momentul boardului, dar am incredere ca sunt oameni seriosi, au lucrat totusi cu documente, si vreau, de asemenea, sa le arat datele pentru 2014. Vor sau nu vor?", a spus primul-ministru.

Victor Ponta a afirmat ca in continuare crede ca reprezentantii PDL vor fi totusi seriosi, ca "altfel se fac de ras".

"Eu cred in continuare ca vor fi totusi seriosi, ca altfel se fac de ras. Eu nu am decat de castigat. Daca tipa ca vor sa discutam si cand ii chem nu mai vor sa vina... Eu i-am luat in serios sper ca nu fac bascalie de toata tara.

Si asa sunt cum sunt, sunt vai de ei. Cred ca ar fi si in avantajul lor, ca arata ca macar noi ii luam in serios, daca electoratul nu ii ia", a mai spus premierul Victor Ponta.

Blaga: PDL vrea o discutie serioasa cu premierul, nu o poza de familie

PDL va transmite premierului un raspuns la invitatia de a discuta despre bugetul pe 2014 si scrisoarea de intentie cu FMI, dar va cere ca la eventuala intalnire sa fie abordate si teme precum relansarea economica, crearea de locuri de munca si prioritatile Romaniei pana in 2020, a anuntat luni, la Parlament, liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

"Domnia sa trebuie sa ne transmita sub semnatura executia bugetara exacta la sase luni, astfel incat noi sa putem modela pentru a ne putea sustine punctele de vedere", a afirmat Blaga.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a spus la randul sau ca scrisoarea de raspuns catre premier va fi formulata in urmatoarele zile.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ponta discutii PDL intalnire, #Ponta luat serios PDL, #coabitare Victor Ponta PDL , #premier