Ponta: Eu mi-am facut datoria. Am pus pe masa partidelor un Cod Fiscal foarte bun (Video)

Luni, 24 August 2015, ora 14:03
2208 citiri
Ponta: Eu mi-am facut datoria. Am pus pe masa partidelor un Cod Fiscal foarte bun (Video)
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, ca el si-a facut datoria si a pus pe masa partidelor un Cod Fiscal foarte bun, adaugand ca nu este deranjat de amanarea dezbaterii parlamentare referitoare la reexaminarea Codului.

"Eu mi-am facut datoria, am pus pe masa partidelor un cod foarte bun si sunt convins ca pana la urma va fi votat", a declarat Victor Ponta, adaugand ca liderii partidelor parlamentare nu au decat sa se intalneasca pentru a discuta reexaminarea Codului Fiscal.

Intrebat daca il deranjeaza amanarea dezbaterii parlamentare privind reexaminarea Codului Fiscal, Ponta a spus: "Deloc, Doamne fereste, de ce, daca se ajunge la adoptarea Codului Fiscal cu reducerea de 20 la suta, as fi cel mai fericit".

Codul Fiscal, in Parlament: Ponta, "deloc" deranjat de anularea sesiunii extraordinare LIVE

Ponta a mai spus ca, dupa adoptarea Codului Fiscal, ar urma sa se discute despre un nou acord cu FMI.

Ponta ia la intrebari partidele pe Codul Fiscal: Cine nu raspunde habar nu are

Sesiunea extraordinara a Parlamentului referitoare la reexaminarea Codului Fiscal a fost anulata luni, la scurt timp dupa ce presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a anuntat, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica.

Dragnea a spus luni ca propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

Initial, Parlamentul a fost convocat, in perioada 24-26 august, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Inaintea sesiunii extraordinare, reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Consultarile au avut loc la o zi dupa ce premierul si sefului statului au discutat pe acest subiect.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca in cadrul discutiilor avute la Palatul Cotroceni, presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu reducerea TVA la 20%, insa ar vrea ca eliminarea taxei pe constructii speciale sau a accizei sa fie efectuata "la o data ulterioara".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta reexaminare Cod Fiscal, #Parlament sesiune extraordinara Cod Fiscal , #premier
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Ei mai dottore Viorele, acum ca le-ai trantit pe masa codul, poti sa
Poza Gusper
Gusper
rank 3
Politica pnl: " Codul e bun dar nu trebuie aplicat de Ponta pentruca