Ponta: Exista trei provocari la adresa Romaniei

Marti, 02 Iunie 2015, ora 17:23
6295 citiri
Ponta: Exista trei provocari la adresa Romaniei
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a fost chemat, marti, la raport in fata Parlamentului, pentru a prezenta situatia economica a Romaniei. El a identificat trei provocari pe care le-ar putea infrunta tara noastra in urmatoarea perioada.

Prima dintre ele ar fi populismul, o "arma" folosita de Opozitie "impotriva unei economii performante", sustine seful Guvernului.

De asemenea, un alt pericol ar fi instabilitatea politica, insa Ponta e increzator ca parlamentarii si Executivul isi vor duce la bun sfarsit mandatele, pentru ca tara noastra sa aiba parte de stabilitate si predictibilitate.

Ultima provocare, dar nu cea din urma, ar fi legata de tensiunile regionale. "Lucrand impreuna (...) vom putea sa le prevenim sau sa pregatim Romania sa reziste la orice fel de efecte negative ale unei eventuale crize regionale", a explicat premierul, in fata Parlamentului.

Victor Ponta: Suntem intr-un moment de crestere cum n-a mai fost din 2008

Starea Romaniei

Premierul Victor Ponta a sustinut, la debutul prezentarii din Parlament, ca aceasta institutie este una fundamentala, "careia nu trebuie sa i se dea lectii", fara de care nu vom avea democratie, tocmai de aceea nu trebuie "sa fie demonizata".

Seful Guvernului a continuat cu un citat din guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

"E extrem de important ca la jumatatea anului sa stim exact unde ne aflam, nu vreu sa emit doar opinile noastre, asa ca o sa incep cu un citat din Isarescu", a explicat Ponta, care a reluat vorbele spuse de acesta: "Cresterea economica din prezent este nu doar robusta,

dar, judecand dupa standarde actuale la nivel cel putin european, si sustenabila. Daca nu vom gresi din nou, va fi o crestere de durata".

#Romania a avut in ultimii ani o crestere economica medie de 3%, iar in T1 2015 avem o crestere de peste 4% - pe primul...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, June 2, 2015

Ponta a spus ca Romania se afla intr-un moment economic destul de bun si ca e extrem de important sa pastram aceste directii.

"Romania a avut o crestere medie de 3 la suta in ultimii ani, iar in primul trimestru din 2015 a fost de 4,2 la suta", a mentionat Ponta, care a adaugat ca suntem si noi primii la ceva bun, anume cresterea economica in UE.

"Aceasta crestere a influentat si prognezele oficiale ale Comisiei Europene si FMI si imi doresc ca la finalul mandatului acestui Parlament si al Guvernului, la sfarsitul anului 2016, sa puteti sa spuneti ca ati fost membri in 4 ani de crestere economica neintrerupta, dupa anii cei mai negri", a mai spus Ponta.

La final, el a reamintit ca a preluat guvernarea cand tara era in recesiune si a enumerat realizarile economice, printre care se numara si deblocarea tuturor fondurilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Ponta pericole Romania, #Ponta stare economie Romania, #Ponta economie Romania , #premier