Ponta explica de ce a acceptat mapa cu demisia de la Traian Basescu

Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:24
4315 citiri
Ponta explica de ce a acceptat mapa cu demisia de la Traian Basescu
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a explicat de ce nu a mai rupt scrisoarea primita de la presedintele Traian Basescu, luni seara, in care premierul a precizat ca se afla propunerea sefului statului de a demisiona.

"Presedintele Traian Basescu mi-a dat o copie dupa acea scrisoare trimisa mie, lui Crin Antonescu si lui Daniel Constantin, despre modificarea Constitutiei.

Acum ocup o functie importanta prin decizia oamenilor, prin decizia Parlamentului, trebuie sa ma comport institutional si asa voi face tot timpul", a explicat Victor Ponta.

Acesta a refuzat sa comenteze pe seama scandalului de marti din Parlament, unde se disputa revocarea sefilor celor doua Camere, precizand ca, in acest caz, hotararile sunt luate de colegii sai.

"Vreau sa ma concentrez 100% pe ce am de facut ca sef al Guvernului. Alegatorii din luna noiembrie ne vor intreba 'dincolo de scandaluri, dincolo de bataliile politice, ce ati facut pentru noi, dincolo de salarii si de pensii'. Eu incerc sa ma extrag din bataliile politice", a mai spus prim-ministrul.

Nu in ultmul rand, premierul a recunoscut ca Romania se confrunta cu un blocaj intre institutii, care trebuie rezolvat, dar ca Guvernul nu se va implica in schimbarea din functie a judecatorilor de la Curtea Constitutionala.

Traian Basescu, Victor Ponta si plicul rosu cu demisia

Traian Basescu i-a inmanat premierului Victor Ponta un plic rosu, luni seara, la ceremonia de investire in functia de ministru al Educatiei a Ecaterinei Andronescu.

Plicul continea, dupa cum au relatat televiziunile de stiri si a confirmat, apoi, chiar Victor Ponta, propunerea lui Traian Basescu de a demisiona, daca USL este de acord cu modificarea Constitutiei si cu respectarea referendumului privind reducerea numarului de parlamentari. Este vorba de aceeasi propunere pe care Victor Ponta a rupt-o in fata congresului USL din luna aprilie.

Traian Basescu si Victor Ponta au avut apoi si un schimb de replici de aproximativ 30 de secunde. Conform Realitatea TV, premierul i-a cerut cateva minute pentru o discutie, dupa care au iesit impreuna, departe de ochii presei.

Premierul Victor Ponta a confirmat, la inceputul sedintei de Guvern, ca in mapa pe care i-a inmanat-o Basescu se afla demisia presedintelui, in schimbul revizuirii Constitutiei.

"Nu am avut timp sa ma uit la televizor, dar am auzit ca sunt dezbateri legate de ce mi-a dat in plic domnul Basescu. Era scrisoarea pe care mi-o transmisese mie, domnului Antonescu si domnului Constantin inainte de Congresul USL", le-a spus Ponta colegilor sai din Guvern.

Basescu reia oferta pentru Ponta: Demisia pentru modificarea Constitutiei

Traian Basescu a trimis, la inceputul lunii aprilie, cate o scrisoare celor trei presedinti ai USL in care le solicita sa aiba in vedere intentia sa de a renunta la doi ani de mandat, in schimbul respectarii rezultatelor referendumului din 2009, scrisoare rupta, o zi mai tarziu, de Victor Ponta pe scena Congresului USL.

"Acesta este raspunsul nostru la scrisoarea sa. Basescu a incercat sa ne faca ordinea de zi a congresului. Ne-a trimis o scrisoare cu o propunere. N-am citit-o. Am crezut ca este demisia sa. Dar nu a fost. In consecinta, acesta este raspunsul nostru la scrisoare", a spus Ponta la acea vreme, in timp ce rupea scrisoarea, in aplauzele colegilor sai de partid.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta explicatii demisie Basescu, #Ponta mapa demisie Basescu, #Ponta plic rosu Basescu, #Ponta demisie Basescu, #Basescu inmanat demisie Ponta , #premier