Ponta explica de ce nu a votat Codul Fiscal si citeaza din Iohannis

Joi, 03 Septembrie 2015, ora 14:44
3963 citiri
Ponta explica de ce nu a votat Codul Fiscal si citeaza din Iohannis
Foto: B1TV

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, joi dupa-amiaza, ca nu a votat Codul Fiscal, in Camera Deputatilor, pentru ca a facut deja acest lucru in luna iunie.

"De la 1 ianuarie o sa avem unul dintre cele mai moderne si mai dezvoltate Coduri Fiscale din Europa. Nu eu personal, dar Guvernul, ministrul de Finante, alti ministri au muncit foarte mult sa avem acest Cod.

E un document fundamental, care sper sa tina foarte multi ani de acum incolo. Reducerea TVA era ultima mare promisiune facuta de Guvern in programul din 2012, cu care am fost votati.

Dupa reducerea TVA la alimente la 9 la suta, media va fi de 16,3 la suta, una dintre cele mai mici din Europa. Suntem un Guvern care si-a indeplinit toate promisiunile in programul de guvernare din 2012", a declarat Ponta, dupa votul din Parlament, acesta ajungand in sala dupa exprimarea votului de catre colegii deputati.

Intrebat de ce nu a fost prezent la vot, premierul, care este si deputat PSD, a raspuns: "Am votat Codul Fiscal, in luna iunie, dar acum daca l-a votat toata lumea...".

In plus, prim-ministrul a tinut sa sublinieze ca un astfel de Cod Fiscal nu ar fi putut fi adoptat "in orice context".

"Daca mai eram din nou in criza economica, daca aveam scaderi de incasari la buget, nu se putea. Trebuie sa fie si un moment economic de dezvoltare. Suntem in al patrulea an pe care il incheiem cu crestere economica de circa 3 la suta. Daca nu il faceam anul asta, nu il mai faceam in urmatorii 4, 5, 7 ani", a mai precizat premierul.

In plus, acesta a mentionat ca, pe baza datelor concrete si "nu a dezbaterilor politice", este "foarte optimist ca acele masuri care s-au amanat pentru 1 ianuarie 2017 pot fi devansate".

Victor Ponta considera ca forma Codului Fiscal este "un pas urias inainte" si ca ceea ce este important pentru oameni este ca de la 1 ianuarie o sa avem TVA de 20 la suta.

"Urmatoarea reforma care are legatura directa cu asta e cea achizitiilor publice. Facem toate lucrurile pas cu pas, cum zice dl presedinte. Noi ne facem jobul nostru foarte bine si faptul ca exista consens politic si sprijin politic este si mai bine. Codul Fiscal a fost votat cum l-a propus Guvernul, eu nu am vazut nicio modificare", a mai spus Victor Ponta.

Codul Fiscal, adoptat din nou in Parlament

Codul Fiscal, reexaminat la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis, a fost adoptat, joi, in Camera Deputatilor, for decizional. Urmatorul pas este trimiterea spre aprobare la presedinte, care a intors in Parlament varianta initiala, iar acum nu mai are aceasta posibilitate.

Anterior, comisia pentru buget-finante a Camerei Deputatilor a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar si cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finante.

Acestea prevad reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe constructiile speciale si a supraaccizei la carburanti se amana pentru 1 ianuarie 2017, cu exceptia celor din agricultura (1 ianuarie 2016). Referitor la impozitul pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra in vigoare tot de la inceputul anului viitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Cod Fiscal, #vot Cod Fiscal, #Ponta vot Cod Fiscal , #premier