Ponta explica de ce nu se face autostrada pe Valea Oltului: Avem o mica problema, nu avem bani

Miercuri, 04 Decembrie 2013, ora 18:27
7111 citiri
Ponta explica de ce nu se face autostrada pe Valea Oltului: Avem o mica problema, nu avem bani

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, miercuri, la Mioveni, despre autostrada Pitesti-Sibiu, afirmand ca aceasta nu se poate face din lipsa banilor.

"Avem o singura mica problema - toti banii alocati Romaniei din fondurile de coeziunie sunt trei miliarde de euro, doar Valcea-Sibiu este 4,5 miliarde de euro", a precizat premierul.

Surse din cadrul uzinei Dacia au declarat, pentru Ziarul Financiar, ca "este o nebunie" construirea autostrazii Ploiesti-Brasov in locul celei Pitesti-Sibiu.

Lipsa autostrazii pe Valea Oltului provoaca pierderi anuale uzinei Dacia de peste 10 milioane de euro.

Sindicalistii Dacia au anuntat ca au intentia sa protesteze fata de amanarea construirii autostrazii Pitesti-Sibiu, iar Victor Ponta a replicat: "Merg si eu cu sindicatele la Bruxelles sa protestam, dar mi-e teama ca nu avem sanse".

Harta Romaniei, brazdata de autostrazi - ce proiecte are Guvernul pana in 2018 (Galerie foto)

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti, care sunt proiectele guvernarii USL in ceea ce priveste constructia de autostrazi.

El a spus ca Romania are in prezent putin peste 500 km de autostrada, dintre care circa 230 km au fost inaugurati in actualul mandat, in 2012 si 2013, prim-ministrul mentionand insa ca a fost vorba de proiecte incepute pe vremea comunismului sau de cand Calin Popescu-Tariceanu conducea Guvernul.

De asemenea, premierul a precizat ca spera ca noile proiecte sa fie finalizate pana in 2018.

F.N.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Victor Ponta autostrada Pitesti Sibiu, #Ponta autostrada Valea Oltului, #Dacia autostrada Pitesti Sibiu , #premier