Ponta explica esecul privatizarii CFR Marfa

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 20:53
3317 citiri
Ponta explica esecul privatizarii CFR Marfa
Foto: Realitatea Tv

Premierul Victor Ponta a oferit, miercuri, cateva explicatii legate de faptul ca niciunul dintre cei trei investitori care au depus ofertele pentru privatizarea CFR Marfa nu s-a calificat pentru etapa urmatoare.

"Asta-seara sau maine dimineata trebuie publicat noul anunt (de privatizare - n.red.), astfel incat saptamana viitoare sa ne intoarcem la punctul in care suntem. Cei trei participanti aveau fiecare cate o problema la dosar, asa ca am decis impreuna cu domnul Fenechiu (ministrul Transporturilor - n.red.) sa ii declare necalificati si procedura sa se reia, astfel incat saptamana viitoare sa se califice.

E un lucru ingrijorator, insa sper ca am pierdut doar o saptamana. Nu cred ca ramanem in boardul FMI daca nu reusim privatizarea", a precizat premierul.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca documentele depuse de cei trei investitori interesati de privatizarea CFR Marfa au fost respinse deoarece nu includeau toate elementele necesare.

"Daca CFR Marfa nu se privatizeaza din cauza unor greseli ale ministerului, plec a doua zi. Eu imi fac treaba, respect termenele si procedurile", a afirmat oficialul, citat de Mediafax.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Comisia de Privatizare instituita la nivelul Ministerului Transporturilor a hotarat respingerea celor trei potentiali ofertanti si reluarea procedurii, conform prevederilor legale.

Documentatia de participare pentru precalificarea la privatizarea CFR Marfa a fost depusa de compania americana OmniTRAX, Grup Feroviar Roman (GFR) si asocierea dintre Transferoviar Grup (TFG) si Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria.

Miercuri a fost termenul pentru finalizarea verificarii si analizarii documentelor de participare, precum si pentru intocmirii listei investitorilor precalificati sa participe, in continuare, la procesul de privatizare a CFR Marfa.

Statul roman s-a angajat in fata Fondului Monetar International sa desemneze ofertantul castigator pe 20 iunie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Ponta esec privatizare CFR Marfa, #Ponta privatizare CFR Marfa, #privatizare CFR Marfa , #premier
Comentarii