Ponta, explicatii in fata ambasadorilor UE: Le-am spus pozitia noastra fata de statul de drept (Video)

Marti, 09 Iunie 2015, ora 22:28
4119 citiri
Ponta, explicatii in fata ambasadorilor UE: Le-am spus pozitia noastra fata de statul de drept (Video)

Premierul Victor Ponta sustine ca a prezentat ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti "punctul nostru de vedere" fata de statul de drept.

Prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, marti, cu ambasadorii statelor UE acreditati la Bucuresti, precum si cu ambasadorii SUA si Canadei, la intalnire participand si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si cel al Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Am fost impreuna cu presedintii celor doua camere, la ora 18:00, si am facut o prezentare a punctului nostru de vedere. E normal sa le spunem cum vedem noi lucrurile, cum functioneaza majoritatea, care e pozitia fata de statul de drept, de justitie, de FMI, avem un acord cu CE pe care speram sa nu il pierdem in urma crizei", a declarat Ponta, la Antena 3.

Potrivit acestuia, a fost "o intalnire de informare, si-au notat, au transmis acasa".

Ponta, Tariceanu si Zgonea, intalnire cu ambasadorii UE: Explicatii dupa votul din Parlament?

Televiziunile de stiri au transmis ca acesta intalnire a avut loc in contextul in care Camera Deputatilor nu a aprobat, marti, solicitarea DNA privind incuviintarea urmaririi penale pentru premierul Victor Ponta.

Iohannis: Daca Ponta se punea la dispozitia procurorilor, probabil nici nu-l suspendam

De altfel, ambasadele SUA, Olandei si Marii Britanii au reactionat prompt la votul din Parlament in cazul urmaririi penale a lui Victor Ponta, atragand atentia ca legea trebuie sa se aplice in mod egal tuturor, iar insitutiile judiciare trebuie sa actioneze in spiritul independentei depline.

Ce au discutat liderii PNL cu ambasadele occidentale la Bucuresti

Mai multi lideri ai PNL, printre care co-presedintele Alina Gorghiu, s-au intalnit, marti, cu reprezentanti ai mai multor ambasade occidentale la Bucuresti. Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Ionut Stroe, a declarat la finalul intalnirii ca au fost prezenti la discutii reprezentanti din "mai mult de 10 state", fara a da insa numele acestora.

Totodata, Ionut Stroe a explicat ca discutiile au fost de natura tehnica si au vizat "imbunatatirea cadrului legislativ" al Romaniei.

Ponta, scapat de Parlament

Camera Deputatilor a votat, marti, impotriva urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, premierul declarandu-se multumit de rezultatul votului. Vineri, premierului i s-a comunicat oficial ca este suspect in dosarul Rovinari-Turceni al senatorului PSD Dan Sova, pus sub control judiciar dupa ce Senatul a respins arestarea sa preventiva. In acest dosar, Victor Ponta este acuzat de fals in inscrisuri, evaziune fiscala si spalare de bani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta intalnire ambasadori, #Victor Ponta scapat Parlament, #Victor Ponta urmarit penal , #premier