Ponta face apel la intelepciune in revizuirea Constitutiei: Este o bataie de joc

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 12:56
3081 citiri
Ponta face apel la intelepciune in revizuirea Constitutiei: Este o bataie de joc
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a lansat, luni, un nou apel catre Partidul National Liberal sa nu blocheze revizuirea Constitutiei, afirmand ca liberalii dau dovada de o mare neseriozitate.

Ponta, apel pentru liberali: Nu sabotati proiectul de revizuire a Constitutiei! (Video)

"In ciuda apelului pe care l-am facut, PNL a decis sa blocheze revizuirea Constitutiei. Dupa ce in 2013 PNL a propus o republica parlamentara, acum a propus o republica prezidentiala. O dovada de mare neseriozitate, o bataie de joc la adresa oamenilor. Proiectul a fost intocmit la propunerea colegilor. Avem si avizul Comisiei de la Venetia. Putem sa trecem proiectul la vot, nu va limita puterile presedintelui, este o revizuire in anumite puncte importante. Este un proiect major, au trecut 12 ani de la revizuirea Constitutiei, sunt probleme care pot fi rezolvate doar prin revizuire.

Fac apel la o intelepciune care pana acum nu a existat din partea PDL, PNL, sa nu blocheze revizuirea Constitutiei. Este o sansa pe care o avem acum, in 2015, este un an neelectoral", a declarat Victor Ponta la finalul sedintei saptamanale a BPN in cadrul careia social democratii si-au facut bilantul celor trei ani de guvarnare.

Comisia de revizuire a Constitutiei, in impas. Chelaru: Fara intelegere politica, activitatea e inutila

Nu este prima data cand Ponta ii acuza pe liberali ca saboteaza revizuirea Constitutiei.

"Fac un APEL foarte, foarte hotarat la conducerea PNL sa nu saboteze Proiectul de revizuire a Constitutiei!!! Din motive politicianiste greu de inteles astfel se va pierde o oportunitate care apare o data la 10-15 ani de a moderniza institutiile statului si de a adapta sistemele de protectie a drepturilor fundamentale! Orice reforma reala a vietii politice nu poate fi completa fara modificarea Constitutiei!

Si trebuie sa le reamintesc parlamentarilor liberali ca aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am facut in campania din 2012 cand am fost toti alesi! Ingroparea acestui proiect ar fi o grava tradare a tuturor celor care au avut incredere in noi!", a scris saptamana trecuta pe Facebook Victor Ponta.

Revizuirea Constitutiei: Ce rol vor avea Guvernul si presedintele. Cand avem referendum

Martea trecuta, parlamentarii PNL au solicitat reluarea discutiilor privind revizuirea Constitutiei, astfel ca procesul de modificare a Legii fundamentale este din nou in impas, tot la comisia din Parlament.

Presedintele comisiei, senatorul PSD Ioan Chelaru, a declarat ca, "in conditiile in care nu exista si o intelegere politica, este discutabila activitatea in continuare a comisiei".

I.O.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta revizuire Constitutie, #PNL revizuire Constitutie, #revizuire Constitutie Parlament , #premier