Ponta, gata sa isi depuna mandatul - Ce ii cere la schimb lui Iohannis

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 12:51
29621 citiri
Ponta, gata sa isi depuna mandatul - Ce ii cere la schimb lui Iohannis
Foto: Guvernul Romaniei

Victor Ponta a declarat, vineri, ca este gata sa isi depuna mandatul de premier si sa renunte la sefia Guvernului dupa esecul inregistrat la alegeri, daca fostul sau contracandidat, Klaus Iohannis, va indeplini o anumita conditie dupa preluarea mandatului de presedinte al Romaniei.

Invitat intr-o emisiune transmisa online, Victor Ponta a spus ca actul de guvernare a fost unul apreciat de foarte multa lume, inclusiv de cei 5.200.000 de romani care l-au votat la presedintie, asa ca el considera o "responsabilitate personala" de a pastra sefia Guvernului.

"Insa, mai departe, daca ar exista ideea unei majoritati clare pana in 2016, cred ca am putea sa continuam si cu un alt prim-ministru", a afirmat Ponta la DCNews Live.

El a precizat ca o asemenea depunere de mandat are loc in toate tarile occidentale dupa pierderea unor alegeri, dar a subliniat si ca nu are incredere ca presedintele Traian Basescu ar respecta actuala configuratie parlamentara si ar numi un alt premier din PSD-PC-UNPR.

Intrebat direct daca este dispus ca dupa 22 decembrie, cand presedintia va fi preluata de Klaus Iohannis, sa isi depuna mandatul, Victor Ponta a raspuns ferm: "Da!".

"Daca as avea aceasta garantie, da. Da!", a subliniat el, aratandu-se convins ca, daca viitorul presedinte s-ar angaja public ca va oferi sefia Guvernului tot actualei coalitii majoritare, s-ar si tine de cuvant.

"Nu pot sa il acuz pe domnul Iohannis ca ar spune ceva si nu ar face. O asemenea discutie, daca ar exista, eu cred ca putem continua cu aceeasi majoritate, acelasi program, dar cu un alt prim ministru", a precizat inca o data Victor Ponta.

In plus, el a dezvaluit ca despre aceasta posibilitate a vorbit si joi, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, cand le-a explicat colegilor de ce sustine ramanerea la guvernare a partidului.

Geoana, Vanghelie si Sova, exclusi din PSD, se cere si mazilirea lui Iliescu. Razboiul declaratiilor continua

Conducerea PSD a decis, joi, pastrarea puterii executive si completarea Cabinetului cu ministri de la PLR, partidul lui Calin Popescu Tariceanu, dupa iesirea UDMR de la guvernare, acest lucru urmand sa se intample peste aproape doua saptamani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta depune mandatul Iohannis presedinte, #Ponta renunta functie premier Iohannis , #premier