Ponta: Habar n-am daca am luat masa cu Duicu. Tot aflu ca l-am omorat pe Panait

Joi, 31 Iulie 2014, ora 22:10
8928 citiri
Ponta: Habar n-am daca am luat masa cu Duicu. Tot aflu ca l-am omorat pe Panait
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a sustinut ca procurorii DNA l-au exonerat de orice vina in dosarul de trafic de influenta al presedintelui CJ Mehedinti, Adrian Duicu, spunand ca nu-si aminteste daca a luat masa cu acesta. Episodul apare insa in interceptari aflate in dosarul Duicu.

"Habar nu am", a declarat premierul Victor Ponta, intrebat la Digi 24 daca a luat masa cu Adrian Duicu. "Daca ma intrebati cu cine am fost ieri, va pot spune, daca ma intrebati de acum un an si jumatate...", a continuat premierul Romaniei.

Ponta a sustinut ca intregul episod face parte dintr-o inscenare in spatele careia s-ar afla Adrian Sarbu, fostul sef al ProTV - intre cei doi a avut loc recent un schimb de replici acide si acuzatii.

Noi interceptari cu Duicu: "E rezolvata problema, sunt cu premieru' la masa"

"Este o campanie pe care a declansat-o un patron de presa, domnul Sirbu, si care s-a inchis luni prin decizia procurorilor de a trimite actul instantei, in care nu am nicio calitate procesuala, nici de invinuit, nici de martor. E o inscenare de presa, discutiile dintre Duicu si alti oameni au fost prezentate ca fapte, nu ca discutii.

A fost o inscenare de la inceput, cand s-a trimis rechizitoriul juridic s-a rezolvat. Nu ma implica pe mine si nici nu sunt coautor la vreo infractiune", a spus Victor Ponta.

Premierul l-a aparat si pe ministrul de Justitie, Robert Cazanciuc, asupra caruia exista suspiciuni ca ar fi promovat oamenii ceruti de presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu.

"Domnul Cazanciuc a spus foarte clar ce a avut de spus, procurorii au considerat ca nu s-a intamplat nimic ilegal. Eu cred ca domnul Cazanciuc trebuie sa isi continue functia si este un bun ministru al Justitiei", a adaugat Victor Ponta.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Premierul a vorbit si despre cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe vremea guvernului Adrian Nastase.

"Tot aflu ca l-am omorat pe Panait. Am vazut cativa lideri ai noului PNL-PDL afirmand acest lucru. Eu nu o sa fac astfel de afirmatii la adresa contracandidatilor mei. Mi se pare injositor. Eu sunt convins ca, daca furam ceva, daca comiteam vreo infractiune serioasa, nu cred ca in 12-14 ani nu se intampla nimic", a spus Victor Ponta.

Premierul a incheiat spunand ca acest gen de discutii tin de o "marca inregistrata Traian Basescu", la care ar vrea sa se renunte.

Interceptari: Duicu, la masa cu Ponta

Din stenogramele interceptarilor DNA, publicate de Realitatea TV, reiese ca Adrian Duicu ar fi luat masa cu premierul Victor Ponta, cel putin dupa propriile sale spuse. Prim-ministrul a declarat ca nu isi aduce aminte.

"Duicu: Vezi ca problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Directia Anti-Frauda.

Georgescu: Hai ca vin la tine si-mi spui.

Duicu: E rezolvata. Sunt cu premieru', aici, la masa.

Georgescu: Am inteles. Vin in zona dupa tine?

Duicu: Vino aici! De aici vii si ma iei!", se arata in interceptari.

Realitatea Tv l-a identificat pe Georgescu ca fiind Ionel Georgescu, caruia Duicu i-ar fi cerut, potrivit procurorilor DNA, sa trimita un CV al Elisabetei Ponea lui Adrian Badescu. In anul 2009, Georgescu a fost propunerea PSD pentru conducerea DIGPI.

In prezent, Adrian Duicu, Constantin Ponea si seful PSD Orsova Constantin Popescu sunt arestati preventiv ca urmare a deciziei Curtii de Apel Bucuresti pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta cazul Duicu masa, #Ponta amintire masa Duicu, #Ponta neaga masa Duicu , #premier