Ponta ii cere lui Oprea sa aiba grija ca, vineri, toata lumea sa respecte legea

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 17:21
3238 citiri
Ponta ii cere lui Oprea sa aiba grija ca, vineri, toata lumea sa respecte legea
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, responsabil cu ordinea publica, sa "aiba grija" ca vineri, cand va fi dezbatuta motiunea de cenzura, toata lumea sa respecte legea, cu referire la mitingurile politice anuntate, aratand ca politica este in Parlament, iar sportul pe stadion.

Solicitarea premierului a fost formulata in sedinta de miercuri a Guvernului, la cateva minute dupa ce PNL a anuntat ca renunta la lantul uman care ar fi urmat sa fie organizat vineri la Palatul Parlamentului.

Liberalii renunta la protestul de vineri - se tem ca vor fi violente

"Sper ca bataliile politice sa nu se duca in alte zone. De exemplu, sunt absolut convins ca vineri, la motiunea de cenzura, batalia politica va fi doar in Parlament, sportul la stadion si asa mai departe. Fac apel la toata lumea sa respectam legea, sa fim rationali", a spus Ponta.

Seful Guvernului a cerut ministrilor sa fie prezenti, vineri, in Parlament pentru motiunea de cenzura, spunandu-le ca oricum motiunea nu va trece si Guvernul isi va continua activitatea. El le-a cerut astfel ministrilor sa transmita angajatilor din sistemul administrativ sa continue sa lucreze indiferent de problemele de pe scena politica.

PNL renunta la lantul uman care ar fi urmat sa fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, in conditiile in care in aceeasi zi, la aceeasi ora si in acelasi loc PMB a aprobat si un miting al PSD, a anuntat Vasile Blaga, spunand ca liberalii nu vor sa fie parte la manifestatii ca in anii '90.

Nu e banc! PNL si PSD isi impart jumi-juma Casa Poporului pentru proteste: doua laturi de fiecare

PNL primise de la Primaria Capitalei autorizatie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, cand Parlamentul va dezbate motiunea de cenzura a liberalilor.

Marti seara, Vasile Blaga spunea ca liberalii au avut parte de o "surpriza", constatand ca Primaria Capitalei a aprobat si organizarea unui miting PSD in aceeasi zi, la aceeasi ora si in acelasi loc.

"Surpriza la Primaria Generala a Capitalei: doua mitinguri, au venit si pesedistii. Si atunci apuca-te si imparte in doua cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie cei care ne sustin pe noi si proiectul nostru, pe partea cealalta ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, asa a zis domnul Oprescu, si noi pe partea cealalta. Asta este Victor Ponta. (...) Pe de o parte ne ameninta, sa incerce sa-i timoreze pe cei mai slabi de inger, pe de alta parte isi trimite trupele sa faca o contramanifestatie", afirma liderul liberal.

Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD, afirma duminica, in conferinta de presa, ca PSD nu intentioneaza sa organizeze contraproteste la actiunile anuntate de PNL ca reactie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta manifestatii vineri Oprea, #Ponta proteste Oprea , #premier