Ponta ii da lectii premierului Moldovei: Iata ce nu trebuie sa faceti

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 14:55
1934 citiri
Ponta ii da lectii premierului Moldovei: Iata ce nu trebuie sa faceti
Foto: Romania Tv

Premierul roman Victor Ponta i-a dat omologului sau moldovean, Iurie Leanca, cateva sfaturi legate de absorbtia fondurilor europene.

"Avem cea mai mare crestere din Europa la fonduri europene, de 115%. Daca putem sa ii invatam ceva pe cei din Moldova este sa nu faca greselile noastre de la inceput", a spus premierul Victor Ponta, la ultima sedinta de Guvern din acest an.

Pe de alta parte, el a reiterat ca Romania anului 2013 poate fi un model pentru vecinii de peste Prut, avand in vedere ca tara noastra a atras 5,5 miliarde de euro din fonduri nerambursabile.

Ponta se lauda ca Romania a atras fonduri europene record: 5,5 miliarde euro

Mai mult, tara noastra le va acorda 20 milioane de euro pentru sistemul educational si a anuntat ca moldovenii care au deja vize Schengen nu vor mai avea nevoie de altele atunci cand vor veni in Romania, incepand cu 1 februarie 2014.

Premierul roman a enumerat si realizarile bilaterale, cum ar fi inceperea lucrarilor la gazoductul Iasi-Ungheni si transmiterea TVR la Chisinau.

In replica, premierul moldovean a apreciat ca anul 2013 a fost unul bun pentru ambele tari si ca Romania a acordat tarii sale un sprijin foarte important.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Ponta sedinta Guvern Leanca, #Ponta declaratii Moldova, #Ponta bani Moldova, #Romania bani Moldova, #proiecte Romania Moldova , #premier