Ponta ii scrie din nou lui Barroso: Vom respecta decizia CCR

Marti, 31 Iulie 2012, ora 20:43
5222 citiri
Ponta ii scrie din nou lui Barroso: Vom respecta decizia CCR
Foto: Arhiva/Day Life

Premierul Victor Ponta i-a scris din nou presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de aceasta data asigurandu-l ca Guvernul va respecta decizia CCR referitoare la validarea sau invalidarea referendumului.

"Guvernul Romaniei va respecta decizia Curtii Constitutionale" privind referendumul, subliniaza Ponta, intr-o scrisoare din data de 30 iulie, potrivit AFP.

De asemenea, prim-ministrul roman i-a transmis lui Barroso ca "estimarile publice evoca o participare la referendum cuprinsa intre 48 si 50%".

"Pare foarte clar acum ca pragul de 50% nu a fost atins, deci domnul Basescu va reveni la biroul sau", declarase Ponta luni, pentru jurnalistii straini, mai transmite AFP.

Inainte de referendum, Victor Ponta a anuntat ca i-a transmis presedintelui Comisiei Europene o scrisoare in care arata ca membrii USL a fost "inselati si escrocati" de catre Basescu si PDL atunci cand au insistat pentru respectarea deciziei CCR de prezenta la referendum.

Ponta cere implicarea lui Barroso la referendum

Astfel, in scrisoarea trimisa, miercuri, presedintelui CE, Ponta ii cerea lui Barroso sa adreseze cetatenilor romani "un mesaj de incurajare in directia exercitarii cu responsabilitate a drepturilor lor democratice de vot", scrie Realitatea.net

Totodata, Ponta reclama existenta unor "informatii publice ca unii reprezentanti ai PDL, partidul domnului Basescu, nu numai ca instiga populatia la boicotarea referendumului, dar au si initiative de a retine cartile de identitate ale cetatenilor, sub diverse pretexte, impiedicandu-i astfel sa isi exercite dreptul la vot".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ponta scrisoare Barosso, #Ponta referendum decizie CCR, #referendum suspendare Basescu CCR , #premier