Ponta il ameninta pe Diaconescu: Daca nu are banii pentru Oltchim, se va frige (Video)

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 16:56
3488 citiri
Ponta il ameninta pe Diaconescu: Daca nu are banii pentru Oltchim, se va frige (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Brasov ca daca acela care castiga licitatia pentru Oltchim "se joaca si ne inseala" ca are banii pe care trebuie sa-i plateasca, se va "frige" si va raspunde in fata legii.

"Am vorbit la telefon cu domnul ministru Chitoiu. Nu este in acest moment un anunt oficial, asa incat nu pot sa comentez oficial. Pot sa va spun un singur lucru pe care mi l-a spus domnul ministru in acest moment: oricine castiga, inclusiv favoritul dvoastra are intre 5 si 10 zile sa depuna pretul, oferta era de 203 milioane de lei, dupa care sigur sa inceapa discutia privind datoriile, pentru ca e vorba de datorii la AVAS, la Electrica.

Eu adresez o singura speranta in numele miilor de oameni: ca nimeni nu -si bate joc de ei dintre cei care au fost la licitatie si ca nimeni nu ne inseala pe toti, ca, daca ne-a inselat cineva si a zis astazi ca are 203 milioane de platit pretul si dupa aceea inca cateva sute de milioane de investit si ne-a inselat va raspunde in fata legii", a spus Ponta.

El a insistat ca aceia care nu-si respecta angajamentele vor suporta consecintele faptelor lor. "Sper ca cel care castiga astazi si este declarat castigator sa inteleaga ca aici nu e vorba de o joaca. Aici e vorba de mii de oameni si aici e vorba de un complex industrial extrem de imortant pentru trei judete ale tarii. Daca cumva cineva s-a gandit ca se joaca cu chestia asta, o sa se arda foarte tare", a avertizat primul-ministru.

"Nu pornesc de la ideea ca a fost o inselaciune, pornesc insa de la ideea ca cine s-a dus acolo a inteles ca nu-i o joaca si ca daca te joci cu asa ceva poti sa te frigi foarte tare", a adaugat el.

Ponta nu a mentionat explicit numele lui Dan Diaconescu atunci cand a lansat aceste avertisemente. Intrebat de jurnalisti daca e de parere ca in spatele lui se afla Gazprom, Ponta a refuzat sa comenteze.

Seful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat ca in curand se va anunta oficial rezultatul licitatiei pentru privatizarea Oltchim, deoarece investitorii de la Chimcomplex si PCC trebuie sa faca niste clarificari.

Deocamdata, oferta lui Dan Diaconescu pare a fi castigatoare. Realizatorul TV a oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim 203,149 milioane lei. Diaconescu nu a facut nicio oferta pentru creantele AVAS si Electrica asupra Oltchim.

Nemtii de la PCC, actionarul minoritar al Oltchim, au propus pentru cumpararea in bloc a celor trei active, respectiv actiunile detinute de stat si creantele Electrica si AVAS asupra companiei, suma de 13,443 milioane lei.

Omul de afaceri Stefan Vuza a oferit, prin intermediul firmei Chimcomplex, 18,810 milioane lei pentru preluarea actiunilor, iar pentru actiunile Oltchim si creanta Electrica, suma oferita a fost de 221,476 milioane lei.

Totodata, pentru creanta Electrica asupa companiei, pretul oferit prin prin intermediul firmei Chimcomplex este de 202,666 milioane lei.

De asemenea, Vuza a oferit prin Aisa Invest 30 milioane lei pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Victor Ponta privatizare Oltchim, #Ponta avertisment investitori Oltchim , #premier
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Chiar asa! Diaconescu a cumparat Oltchim dar banii cui ii da ca asta