Ponta il ataca pe Boc: E un politician mic, cu un foarte mare tupeu

Luni, 20 August 2012, ora 17:02
3363 citiri
Ponta il ataca pe Boc: E un politician mic, cu un foarte mare tupeu
Foto: Reuters

Premeierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei USL, ca fostul prim-ministru Emil Boc este un politician mic, cu un foarte mare tupeu, pe care l-a acuzat de "mare nesimtire" si despre al carui mandat a spus ca a reprezentat o "catastrofa" in viata Romaniei.

"Vreau sa constat un sigur lucru si, din pacate, mi s-a confirmat acum de dimineata: din pacate, fostul prim-ministru, domnul Emil Boc, e un politician mic cu un foarte mare tupeu.

Eu mi-am facut datoria nu fata de domnul Boc, ci fata de romani, sa spun ceea ce am gasit la Hidroelectrica - 1,2 miliarde de euro pierderi, ce am recuperat intr-un trimestru de la ANAF - 1,2 miliarde de lei bani in plus incasati, ce am gasit fraude - si vorbesc de sute de milioane de Euro si de lei - fie ca e vorba de Posta Romana, fie ca e vorba de Ministerul Dezvoltarii, de CNAS.

Nu stiu de ce domnia sa s-a simtit dator, in loc sa raspunda la lucrurile astea, si probabil trebuie sa raspunda si penal, sa vorbeasca de doua lucurri care mi-au dovedit inca o data ca a stat trei ani premier fara sa invete nimic", a spus Ponta.

El a precizat ca primul lucru despre care a vorbit Boc a fost cursul euro-leu si a tinut sa-i reaminteasca fostului premier ca atunci cand a plecat Guvernul PDL cursul era 4,5, iar acum e 4,8 in urma "unui atac fara precedent al lui Traian Basescu si al PDL impotriva Romaniei in ansamblu".

"Al doilea lucru despre care a vorbit e pretul la gaze. Vreau sa spun ca eu nu fac altceva acum decat sa aplic ceea ce Guvenrul Boc a semnat cu FMI referitor la pretul la gaze. E totusi prea mare nesimtirea sa semnezi un acord cu FMI dupa care sa-i certi pe cei care-l aplica. Ce trebuia sa facem, sa nu aplicam ce a semnat domnul Boc?", a spus Ponta.

Victor Ponta a sustinut ca mandatul lui Boc a reprezentat "o catastrofa" pentru Romania.

"Domnul Boc, din pacate pentru Romania - se imtampla si catastrofe in viata unor tari - a fost prim-ministru. Faptul ca nu a invatat si nu a inteles nimic e inca o explicatie pentru care PDL l-a schimbat din functie", a mai spus Ponta.

Fostul premier Emil Boc i-a transmis, sambata, actualului sef al Guvernului, Victor Ponta, care a facut bilantul a 100 de zile de guvernare, ca "viata bate blogul" si i-a recomandat sa ii intrebe pe romani cat este cursul leu-euro si care este pretul la gaze.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Ponta Boc tupeu, #Ponta ataca Boc mic, #Boc Guvern Ponta , #premier