Ponta il ataca pe Iohannis din Turcia: La sase luni de cand a fost ales nu-si mai tine cuvantul (Video)

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 22:11
12652 citiri
Ponta il ataca pe Iohannis din Turcia: La sase luni de cand a fost ales nu-si mai tine cuvantul (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a lansat, din Turcia, un atac dur la presedintele Klaus Iohannis, dupa ce acesta l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu pentru sefia SIE.

"Tinand cont de modul necinstit in care s-a facut aceasta propunere, eu ca deputat voi vota contra. Se spunea in campanie sa nu dam toata puterea PSD-ului, ca e rau... Dar daca dam toate puterea PNL-ului e bine?

Nu m-a consultat nimeni, inteleg ca pentru domnul Iohannis nu era important sa isi tina cuvantul. Au trecut sase luni de cand a fost ales, nu mai e important pentru el sa isi tina cuvantul. Presedintele Iohannis ne-a spus ca nu va face o nominalizare la SIE fara sa ne consulte, ne-a pacalit, nu ne-a consultat", a declarat Ponta, la Romania Tv.

Oprea ii da peste nas lui Dragnea: Il sprijina pe MRU la sefia SIE

Victor Ponta a comentat si declaratiile facute de Gabriel Oprea, cel care ii tine locul temporar la sefia Executivului si care a mentionat ca il sprijina pe MRU la sefia SIE.

"Eu am vorbit cu domnul Oprea putin mai devreme, de altfel am vorbit zilnic. Nu pot sa ma misc, dar pot sa vorbesc. Acordul nostru de coalitie se refera la guvernare. Lucrurile referitoare la SRI, SIE nu au intrat in acordul de guvernare", a mai spus Victor Ponta.

Senatorul liberal, Mihai Razvan Ungureanu, a fost nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe, a anuntat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe domnul Mihai-Razvan Ungureanu. Conform prevederilor constitutionale, domnul Presedinte Klaus Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens", se mai arata in comunicatul Palatului Cotroceni.

Teodor Melescanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din functia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidentiale.

PSD-ul a transmis deja ca nu va sustine aceasta propunere. Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, a sustinut miercuri seara ca niciun parlamentar PSD nu va vota aceasta propunere.

"Mie imi este foarte greu si unei majoritati din PSD sa inteleaga cum ar putea PSD sa-i acorde un vot de incredere lui Mihai Razvan Ungureanu, cand acesta este simbolul PDL-ismului", a spus Liviu Dragnea la TVR1, mentionand ca fostul premier a fost"dat afara" si de PNL.

Pe de alta parte, premierul interimar Gabriel Oprea a precizat la Antena 3 ca sustine "total" nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Ponta atac Iohannis, #MRU nominalizare SIE, #Ponta MRU sef SIE , #premier