Ponta il avertizeaza pe Sebastian Ghita: Daca nu intelege, ne despartim

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 14:30
10217 citiri
Ponta il avertizeaza pe Sebastian Ghita: Daca nu intelege, ne despartim
Foto: psnews.ro

Victor Ponta a explicat, vineri, de ce au fost exclusi din PSD Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova, si i-a transmis un avertisment prietenului si colegului sau de partid Sebastian Ghita.

Invitat la o emisiune transmisa online, Victor Ponta a precizat ca PSD are mai multe probleme de rezolvat si va lua "decizii dureroase" in urmatoarea perioada, motiv pentru care nu a dorit ca viitorul congres sa fie organizat in decembrie, pentru ca nu are inca solutii.

"Cum facem ca, dupa 25 de ani si cu un lider tanar de partid, PSD e perceput tot ca partidul comunistilor? Cum facem sa aratam ca nu suntem partidul care apara coruptii, ca nu suntem partidul baronilor locali? Sunt provocari uriase, o rebrenduire extrem de grea, iar pentru asta e nevoie de o echipa solidara (...)

Aceasta echipa nu are nicio sansa sa isi faca propria schimbare daca intotdeauna in interior ai niste oameni care sunt contra, care vin si aduc in partid tot ceea ce isi doresc ei sau adversarii nostri", a explicat Ponta, intr-o emisiune la dcnews.ro.

Liderul PSD a sustinut ca el stia ce gandesc cu adevarat Marian Vanghelie si Mircea Geoana, iar "toate lucrurile pe care cei doi fosti colegi ai nostri le-au spus aseara denota ca decizia a fost buna".

Vanghelie: Ponta e terminat, va face inchisoare. Va fi arestat in februarie

Mircea Geoana, dupa excluderea din PSD: Ponta a mimat ca isi depune mandatul si a santajat. Va fi istorie si va manca popcorn

"Acuzatiile le-am auzit aseara. Daca le-as fi auzit inainte de sedinta, poate ca erau mai barbatesti. Dar ieri au spus 'Il sustinem pe Victor!", a mai explicat Ponta.

Liderul PSD a spus despre Marian Vanghelie ca este "distructiv in interior", adica in organizatie, si a sustinut ca cei din conducerea PSD stiau ce gandesc Vanghelie si Geoana, din discutii anterioare, dar "marele public nu stia, a aflat aseara".

"A fost si un moment de rupere a ipocriziei. Genul asta de a face politica nu mai poate merge vreodata", a adaugat Ponta.

In schimb, pe Dan Sova l-a acuzat ca a fost "prea grabit" atunci cand a facut declaratii, a doua zi dupa pierderea alegerilor, intrand astfel "in valul in care trebuiau facute schimbari".

"Eu cred ca Dan Sova va ramane alaturi de noi", a adaugat Ponta, precizand ca excluderile vor deveni definitive abia dupa ce decizia va fi parafata de Consiliul National, a carui sedinta va avea loc in primavara.

Geoana, Vanghelie si Sova, exclusi din PSD, se cere si mazilirea lui Iliescu. Razboiul declaratiilor continua

Va fi exclus Ion Iliescu?

Presedintele PSD a fost intrebat despre schimbul acid de replici intre Ioan Rus si Ion Iliescu, precum si despre modalitatea prin care PSD va scapa de eticheta de partid comunist.

"Nu vreau sa vorbesc despre lucruri spuse pe surse. Insa, cred ca pana in primavara trebuie sa intelegem de ce la 25 de ani dupa, suntem, si eu sunt, un om de 42 de ani, eram minor in '89, de ce e pusa aceasta stampila, de comunistii care vin, sunt la putere (...) Nu conteaza daca e un adevar, perceptia ramane (...) Comunismul e un lucru rau", a declarat Ponta, spunand ca la viitoarele alegeri prezidentiale "poate o sa candideze Mihai Sturzu, Nicu Banicioiu, si o sa i se spuna la fel 'Tu esti comunist si aduci comunistii la putere'".

Victor Ponta a mai subliniat ca daca dupa trei randuri de alegeri prezidentiale PSD poarta inca eticheta de comunist, "asta ne obliga sa facem niste schimbari care sa ne desprinda total de trecut".

Intrebat care sunt solutiile, liderul PSD a raspuns: "Daca le aveam, as fi zis sa facem congres in decembrie".

De asemenea, intrebat daca solutia ar fi excluderea din partid a lui Ion Iliescu, Ponta a raspuns: "Nu, nu, nu cred ca asta este solutia si nu se pune problema asa", in conditiile in care deputatul Sebastian Ghita, prietenul sau apropiat, a propus joi acest lucru.

Sebastian Ghita, in razboi cu Ion Iliescu: Sa plece din PSD, nu are copii! Nu vrem sa fim saraci si cinstiti

Avertisment dur pentru Sebastian Ghita

De altfel, Victor Ponta i-a transmis un mesaj lui Ghita.

"Cred ca a gresit si cred ca Sebastian Ghita trebuie sa inteleaga ca o o organizatie merge dupa alte reguli (...) Inclusiv in ceea ce il priveste pe el sunt foarte multi colegi care spun ca poate trebuie sa ne despartim si de Sebi Ghita. Daca nu intelege care este proiectul nostru, ne despartim", a declarat Ponta, spre stupoarea jurnalistului Bogdan Chirieac, care a subliniat ca Sebastian Ghita "este unul dintre tinerii cei mai promitatori ai generatiei sale" de politicieni.

"Daca intotdeauna o ia inaintea plutonului, va pierde echipa", a replicat Ponta.

"E un conflict politic intre Sebi si mine, suntem prieteni, dar nu sunt de acord cu modul in care face el lucruri pe scena publica. I-am spus si stie. O idee de echipa presupune sa mergi in acelasi ritm cu toata lumea", a mai declarat liderul PSD.

Victor Ponta s-a aratat nemultumit de faptul ca deputatul PSD este perceput ca o portavoce a sa.

"Orice spune Sebastian Ghita se considera ca am spus eu. Eu nu am stiut ce o sa spuna aseara la RTV, dar nu ma apuc sa ma dezic (...) Relatia personala e personala, proiectul politic e altceva. In masura in care nu se simte bine in aceastea echipa, atunci sigur de vom desparti", a mai declarat Victor Ponta, spunand ca "nu trebuie sa anunte Sebastian Ghita la televizor" anumite decizii, ci sa astepte ca ele sa fie luate in conducerea partidului si apoi anuntate de presedinte.

Legea amnistiei, nu in 2015-2016

Presedintele PSD a declarat ca niciun parlamentar din partidul sau nu va vota o lege a amnistiei si gratierii.

Vanghelie: 35% din oamenii din CExN au dosare penale. Ponta i-a pacalit ca baga legea amnistiei

"Eu asta voi cere colegilor mei, cum le-am cerut si pe 17 noiembrie", a spus el, precizand ca indiferent despre ce varianta de amnistie va fi vorba.

"In 2015-2016, pentru ca nu stiu ce va face Parlamentul in 2017. In contextul in care aceasta lege a fost o tema publica importanta, eu nu vad un parlamentar care sa voteze altfel", a mai precizat liderul PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta excludere Iliescu PSD, #Ponta Sebastian Ghita PSD, #Ponta amnistie , #premier
Comentarii