Ponta il cearta public pe Vosganian: Proiectul cu disponibilizarile nu are aprobarea Guvernului (Video)

Joi, 28 Februarie 2013, ora 10:36
3439 citiri
Ponta il cearta public pe Vosganian: Proiectul cu disponibilizarile nu are aprobarea Guvernului (Video)

Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga de pe site-ul ministerului proiectul in care se prevede inceperea concedierilor in companiile de stat.

"Guvernul Romaniei nu a discutat si nu a aprobat un astfel de proiect. Asa cum a declarat primul-ministru Victor Ponta ieri, singurul proiect sustinut de Guvern este unul referitor la prelungirea unor termene prevazute in OUG 116/21.12.2006", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis joi Ziare.com.

Potrivit comunicatului, proiectul afisat pe site-ul Ministerului Economiei nu a fost prezentat Guvernului si nu este sustinut de acesta.

"Prim-ministrul i-a cerut ministrului Economiei, Varujan Vosganian, sa retraga acest proiect de pe site-ul ministerului si sa clarifice acest subiect, precum si sa identifice persoanele care au avansat un asemenea document fara aprobarea Guvernului", se mai arata in comunicat.

Miercuri, un proiect al Ministerului Economiei arata ca, in perioada 2013 - 2018, vor fi disponibilizati angajati din 16 companii din sectorul energetic, acestia urmand sa beneficieze de plati compensatorii si venit lunar de compensare.

Pe lista companiilor se aflau: Complexul Energetic Hunedoara, Societatea Nationala de Inchidere Conservare Mine Valea Jiului, Compania Nationala a Uraniului, Complexul Energetic Oltenia, Societatea Nationala a Sarii, Societatea Nationala a Huilei Petrosani, Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare Drobeta-Turnu Severin, Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva, cu filialele sale, Cuprumin Abrud, Baita Stei, Societatea Nationala a Carbunelui Ploiesti, cu filialele sale, Termoelectrica, Electrocentrale Grup, Electrocentrale Galati, Electrocentrale Bucuresti, Electrica, cu filialele sale, si Transelectrica, de asemenea cu filialele sale.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#disponibilizari companii stat Victor Ponta, #Varujan Vosganian disponibilizari , #premier