Ponta il vrea pe Iohannis la MAI - merge astazi cu propunerea la Basescu

Marti, 18 Februarie 2014, ora 11:00
4421 citiri
Ponta il vrea pe Iohannis la MAI - merge astazi cu propunerea la Basescu
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta va inainta, marti, propunerea pentru sefia Ministerului de Interne, dupa demisia lui Radu Stroe.

Premierul a declarat, marti, ca il va propune pe Klaus Iohannis pentru functia de ministru la Interne, dar si ca toate cele patru propuneri de ministri liberali sunt viabile.

"Sunt patru propuneri. Eu, astazi, intocmesc documentele pentru toate patru si, daca la ora 5, domnul presedinte Antonescu imi da OK-ul, le trimit si, in felul asta, inchidem toata discutia", a afirmat presedintele PSD.

Prim-ministrul Victor Ponta asteapta insa acceptul presedintelui PNL, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a spus insa, marti, pe holurile Parlamentului, ca premierul "nu poate face nicio propunere cu forta", astfel ca nu va trimite nimic presedintelui Traian Basescu.

La randul sau, Klaus Iohannis a spus, pentru Gandul.info, ca nu va accepta sa fie nominalizat doar pentru functia de ministru de Interne si nu si pentru cea de vicepremier: "Eu nu sunt nominalizat pentru Ministerul de Interne, ci pentru functia de vicepremier si ministrul Afacerilor Interne".

Ponta nu s-a inteles cu Antonescu: Vrea pentru Iohannis o functie care nu exista

Victor Ponta a declarat, luni, in urma unei noi runde de negocieri USL referitoare la schimbarile din Guvern, ca liderul liberal Crin Antonescu vrea pentru Klaus Iohannis o functie care nu exista.

PNL a cerut ca Iohannis sa ocupe functiile de ministru de Interne si vicepremier, in timp ce Ponta a lamurit ca acest post nu exista, singura varianta fiind ca primarul Sibiului sa fie ministru de Finante si vicepremier pe partea economica.

Nicolaescu e inca ministru la Sanatate: Daca PNL vrea sa se retraga, trebuie sa ceara demisia Guvernului

Guvernul Ponta se confrunta cu o criza dupa ce, in urma cu aproape zece zile, PNL a decis sa schimbe 4 ministri si sa ceara ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa primeasca functia de ministru de Interne si vicepremier cu atributii pe ordine si siguranta nationala.

In replica, PSD, PC si UNPR au format Uniunea Social Democrata si au cerut infiintarea unui post de vicepremier pentru Daniel Constantin.

Pentru ca PNL nu a fost de acord, Daniel Constantin a lansat atacuri la adresa lui Crin Antonescu si a dezvaluit ca acesta a facut adnotari pe pactul de coabitare inainte de a fi semnat de Traian Basescu si Victor Ponta.

Liberalii se reunesc, marti, de urgenta in sedinta. Antonescu cere confirmarea mandatului sau

Liberalii se vor intalni, marti, in Biroul National al partidului, a anuntat presedintele formatiunii, Crin Antonescu. Sedinta BPN al PNL urmeaza sa aiba loc, marti, de la ora 17.00, la sala grupului parlamentar liberal de la Camera Deputatilor.

Crin Antonescu a declarat, luni seara la Antena 3, ca a cerut convocarea Biroului Politic al PNL pentru a cere confirmarea mandatului dat pentru discutiile cu PSD. El a spus ca ar putea sa isi piarda mandatul de presedinte, dar a infirmat ca va cere demisia lui Calin Popescu Tariceanu si Sorin Iliesiu, doi senatori PNL care luni au spus ca PNL trebuie sa se inteleaga cu PSD si sa nu iasa de la guvernare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ponta propuneri ministri liberali, #Ponta propunere Iohannis Basescu, #Ponta Iohannis propunere MAI , #premier