Ponta, in cizme de cauciuc la sinistratii din Mehedinti: Sa ne vedem in vremuri mai bune! (Video)

Luni, 05 Mai 2014, ora 18:05
3338 citiri
Ponta, in cizme de cauciuc la sinistratii din Mehedinti: Sa ne vedem in vremuri mai bune! (Video)
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a vizitat, luni, impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea, doua localitati din judetul Mehedinti afectate de inundatiile din ultimele zile.

Incaltat cu cizme de cauciuc, prim-ministrul a vizitat cateva gospodarii din Gvardinita si Balacita, din delegatia oficiala facand parte si primarii celor doua localitati.

Victor Ponta a fost asaltat de satenii nemultumiti, unele dintre plangeri fiind legate de rigolele care incadreaza drumul prin care apa nu curge la vale pentru ca sunt construite prost.

Dupa ce a intrat in mai multe locuinte, Victor Ponta a iesit sa dea declaratii in mijlocul drumului.

"Am vrut sa vin sa vad cu ochii mei ce au patit oamenii aici. Degeaba curata, daca nu regularizam paraul se intampla din nou. Primul lucru - dam bani la Apele Romane sa faca regularizarea. Cei care au lucrat la drum si-au batut joc de cum au facut rigolele. Domnul vicepremier ramane aici si azi, si maine", a declarat Victor Ponta, precizand ca edilii locali, prefectul si primarii, au fost solicitati sa spuna ce e nevoie - apa, mancare, paturi pentru sinistrati.

"Imediat ce evaluam pagubele trimitem aici", a mai spus premierul, multumind autoritatilor locale pentru felul in care au actionat la inundatii.

Intrebat de o jurnalista de ce a venit abia acum in Mehedinti, dupa ce apele s-au retras, in conditiile in care, duminica, apa in curtile oamenilor era foarte mare, iar Victor Ponta era la Sambra Oilor, in Tara Oasului, premierul a raspuns ca el vine "atunci cand putem sa facem ceva pentru oameni".

"Am venit sa verific daca primarul, prefectul, seful ISU si-au facut datoria si cand putem sa stim ce solutii adoptam de acum incolo", a explicat prim-ministrul, dand asigurari ca oamenii din localitate s-au aratat multumiti.

O batrana i s-a plans premierului ca locuinta ei este izolata si are nevoie de o punte care sa o lege de sat, iar premierul a imbratisat-o si i-a dat asigurari ca vicepremierul Liviu Dragnea se va ocupa de ea.

Victor Ponta a spus ca tot Dragnea se va ocupa si de evaluarea lucrarii pe care trebuie sa o faca Apele Romane pentru ca aceste localitati sa nu mai fie inundate de acum inainte, precizand ca "3 milioane de lei trebuie sa ii dam rapid".

In ceea ce ii priveste pe constructorii de drumuri care au gresit, premierul a spus ca lucrarea nu e facuta cu bani de la buget, iar "daca au incalcat legea, o sa se duca la inchisoare, daca au gresit lucrarea, platesc din banii lor".

Victor Ponta a dat asigurari ca luni seara vor fi estimate si lucrarile care sunt necesare sa fie efectuate de CFR Infrastructura pe magistrala inundata duminica, intre Craiova si Drobeta Turnu Severin. "Asta seara sa ne estimeze lucrarile pe care le au de facut, iar domnul Dagnea vine la sedinta de guvern cu toate estimarile, inclusiv la drumuri".

"Evaluarea o facem in seara asta si pentru Dolj (...) In noaptea asta merge la Dolj, ramane aici pana cand lucrurile sunt clare", a mai spus premierul referindu-se la Liviu Dragnea.

"Domnul Dragnea ramane aici si vine la Bucuresti cu toata evaluarea. Acum merge cu mata domnul Dragnea, sa vedem ce face cu podul", i-a spus premierul batranei.

Intrebat de jurnalisti de ce nu ramane el insusi in zona, Victor Ponta a raspuns: "Eu trebuie sa ajung la Bucuresti sa fac rost de bani pentru lucrare".

"Sarut-mana, sanatate, sa ne vedem in vremuri mai bune!", i-a transmis el unei femei care a spus ca abia asteapta ca Victor Ponta sa fie presedinte.

Ultima vizita a premierului in localitati afectate de inundatii a generat o serie de ironii. Insotit de Liviu Dragnea si de ministrul Apelor, Doina Pana, Victor Ponta a trecut prin localitatile afectate de inundatii in barca de cauciuc trasa de jandarmi si angajati ISU.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ponta vizita inundatii Mehedinti, #Ponta sinistrati, #Ponta Dragnea inundatii , #premier
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza anty virus
anty virus
rank 5
Da/ti demisia plagiatore si atunci vor fi "zile mai bune", ce zici ?