Ponta, in inspectie si la Agigea: Nu pot sa las podul sa cada

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:21
1905 citiri
Ponta, in inspectie si la Agigea: Nu pot sa las podul sa cada
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat ca va merge la Constanta cu o echipa de specialisti, vineri, pentru a vedea daca exista vreo solutie pentru a nu inchide podul de la Agigea, care risca sa se prabuseasca din cauza ca nu a fost intretinut.

Acolo, impreuna cu autoritatile locale si cu o echipa de specialisti, premierul va analiza ce este de facut cu aceasta problema de infrastructura, pentru a evita producerea unei tragedii, avand in vedere starea avansata de degradare a podului.

"O sa merg la Constanta si o sa am si o intalnire legata de aceasta problema de infrastrutura. Pe de-o parte, daca exista orice solutie sa nu se-nchida podul, atunci e bine. Deci mergem maine cu toti specialistii acolo si daca gasim o alta solutie tehnica decat sa inchidem podul, eu sunt cel mai fericit.

Si eu si toti locuitorii din zona. Nici nu pot sa spun ca ii las sa cada cu podul. Ideea este ca mergem maine sa vedem cu toti specialistii, cu toate studiile, cu autoritatile locale sa vedem daca exista o solutie mai buna. Podul e de pe timpul lui Ceauseascu si nu l-a mai reparat nimeni", a spus primul-ministru.

Ponta, despre podul Agigea care sta sa cada: Va fi alta expertiza, dar nu faci omleta fara sa spargi oua

De asemenea, premierul Ponta a criticat atitudinea unei asociatii a transportatorilor, care a solicitat printr-un comunicat sa nu fie inchis podul de la Agigea.

"Pe de alta parte, am vazut un comunicat absolut iresponsabil trimis de nu stiu ce uniune, care zicea ca sa nu inchidem podul. Bun, si cand o sa pice primul tir cu pod cu tot, cine-i de vina? Donnul ala de la uniunea nu stiu care? Eu nu pot sa imi asum responsabilitatea sa se produca un accident acolo, ca nu mai raspunde reprezentantul uniunii nu stiu care de transportatori, raspund eu", a subliniat premierul Victor Ponta.

Podul de la Agigea va fi inchis din 1 octombrie pentru reparatii, a anuntat, luni, prefectul de Constanta, sustinand ca lucrarile ar putea fi gata la 30 noiembrie si ca se incearca gasirea unei rute ocolitoare cat mai scurte pentru cei care vor sa ajunga din sudul judetului in municipiul Constanta.

Incepand de luni, pe podul de la Agigea se circula pe un singur fir pe sens, iar din 1 octombrie traficul va fi inchis total.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta vizita pod Agigea, #premier specialisti pod Agigea, #inchidere pod Agigea reparatii , #premier