Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta, in italiana: Berlusconi revenit la putere e ca si cum Ceausescu s-ar intoarce

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 16:38
3343 citiri
Ponta, in italiana: Berlusconi revenit la putere e ca si cum Ceausescu s-ar intoarce

Premierul Victor Ponta a afirmat sambata, la Torino, cu ocazia mitingului socialistilor europeni pentru sustinerea candidatului Partidului Democrat la pozitia de prim-ministru, ca pentru Italia o reintoarcere a lui Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceausescu in Romania.

"Pentru noi, alaturandu-ne Europei ca tara fosta comunista, a fost mult mai mult decat a fost pentru dumneavoastra, a fost un vis (...) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru ca e un cosmar. Nu mi-as putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, asa cum nu-mi pot imagina Romania cu Ceausescu inapoi. Acest trecut trebuie sa ramana acolo, iar ceea ce este important este viitorul", le-a spus Ponta, in limba italiana, celor adunati la Torino.

El a precizat ca in mod obisnuit nu opteaza pentru a vorbi in italiana deoarece accentul sicilian pe care il are poate crea confuzie.

Ponta a mai afirmat ca este sigur ca Pier Luigi Bersani, candidat pentru pozitia de premier al Italiei, este sansa cea mai buna nu doar pentru italieni, ci si pentru cei peste un milion de romani care traiesc si muncesc in aceasta tara.

"In septembrie, inaintea campaniei electorale in Romania, PPE a venit la Bucuresti sa sustina (PDL, n.r.), dar nu a ajutat, pentru ca noi am obtinut 60% din voturi. Tot mai multe partide din PPE vorbesc de mai multa Europa, dar am vazut ieri ce se intampla si ce inseamna pentru ei: mai multa Europa, mai putini bani pentru UE. Mai multa Europa pentru cine?", a intrebat retoric premierul.

De asemenea, presedintele PES Serghei Stanisev a facut referire la victoria USL la alegerile parlamentare, notand in acest sens victoria lui Victor Ponta la scrutinul de anul trecut.

"Timp de sapte ani Europa a fost tinuta sub sclavie de conservatori si de politicile acestora concentrare doar pe austeritate, de politicile care ucid solidaritatea si sensul unui destin comun al natiunilor europene.

Ei au condus prin divizare sociala, asta a facut Berlusconi in Italia, a divizat societatea. (...) Trebuie o schimbare reala si trebuie sa aratam ca in calitate de progresivi putem demonstra asta. Orientarea in Europa se schimba in directia noastra, dar trebuie sa fim impreuna si ne sustinem pentru a obtine aceste rezultate.

Este fara indoiala, in ultimul an am avut succese electorale in Franta, in Slovacia, in Romania - unde Victor Ponta a avut o victorie brilianta. Anul acesta, in Italia va fi startul", a sustinut presedintele PES.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Berlusconi Italia Ceausescu Romania, #Ponta declaratii Italia, #Ponta vizita Italia, #Ponta alegeri Italia , #premier