Ponta, in vizita la sectia de cardio-chirurgie de la Marie Curie: Italienii isi doresc sa aiba ce avem noi aici

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 18:07
2024 citiri
Ponta, in vizita la sectia de cardio-chirurgie de la Marie Curie: Italienii isi doresc sa aiba ce avem noi aici
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta, prezent miercuri intr-o vizita la sectia de cardio-chirurgie de la spitalul Marie Curie din Capitala, impreuna cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a declarat emotionat de ceea ce a vazut acolo.

Este vorba de sectia care, desi dotata cu ultimele tehnologii, a stat doi ani de zile cu lacatul pe usa din lipsa de personal.

"Mass media, societatea civila si medicii au cerut sa gasim solutia ca ceea ce s-a intamplat acum sa aiba loc. Au salvat ieri si alaltaieri trei vieti. (...) Am asigurat pentru acest an toata finantarea. Categoric si pentru anul viitor sunt asigurate.

Faptul ca o sa fie in jur de 200 de copii operati pe an aici, avem medici extraordinari care vor sa aiba posibilitatea sa se opereze aici. Am vazut fetitele... (paciente la Marie Curie, n.red.) Sunt tata si eu si nu pot sa nu fiu emotionat. (...) Medicii italieni ne spun ca cel putin la nivel de aparatura isi doresc sa aiba ce avem noi aici", a declarat premierul, miercuri, la inaugurarea sectiei de cardio-chirurgie de la clinica bucurestean Marie Curie.

Sectia de cardio-chirurgie de la Marie Curie, deschisa: Ponta si Nicolaescu se duc in vizita

Ponta anuntase inca din timpul sedintei de guvern ca va efectua o vizita la Marie Curie. "Urcam copiii in avioane si ii duceam in strainate sa ii operam, cred ca e un lucru extrodinar", a spus Ponta despre noua sectie a Spitalului Marie Curie. Ciudata alegere de cuvinte, avand in vedere ca acesta este un citat din interviul acordat Ziare.com de medicul Catalin Cirstoveanu, seful sectiei de neonatologie ATI a Spitalului Marie Curie, in luna mai, atunci cand a tras un semnal de alarma asupra situatiei cu care se confrunta zi de zi.

Ziare.com a inceput atunci campania "O sansa la viata" si astazi, 25 septembrie, a raportat ca o prima victorie a fost obtinuta. Pe 23 septembrie, in sectia de cardio chirurgie a Spitalului Marie Curie a fost operat pe cord primul copil. Prima operatie a fost efectuata de catre o echipa de medici italieni, condusa de profesorul cardiochirurg de renume mondial Alessandro Frigola.

In prezent, pe listele de asteptare se afla aproximativ 800 de copii care au nevoie de urgenta de o operatie pe cord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Victor Ponta emotii Marie Curie, #Ponta fetite spital Marie Curie, #inaugurare sectie Marie Curie , #premier