Ponta, indicatii pretioase la TNB: Micsorati balconul, schimbati candelabrul

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 18:01
5896 citiri
Ponta, indicatii pretioase la TNB: Micsorati balconul, schimbati candelabrul
Foto: Adevarul

In cadrul unei vizite de lucru la TNB, premierul Victor Ponta i-a dat mai multe sugestii arhitectului care se ocupa de renovarea teatrului, ca de exemplu sa lase spatii mai mari intre scaunele din sala, pentru ca cei inalti - ca el - nu au loc, sau sa schimbe candelabrul din foaier.

Premierul Victor Ponta a fost, luni, in vizita la Teatrul National Bucuresti, cu scopul declarat de a vedea care este stadiul lucrarilor, finantarea fiind dintr-un credit luat de Guvern.

Conducerea institutiei i-a asigurat un tur al salilor de teatru, Ponta fiind insotit de ministrul Culturii Puiu Hasotti si de directorul teatrului, Ion Caramitru.

Ajuns in Sala Mare, aflata in renovare, Ponta si-a amintit ca atunci cand venea la teatru avea o mare problema cu spatiul dintre scaune, care e prea mic pentru persoane ca el, de 1.90. El a mai remarcat si ca balconul ar trebui micsorat, pentru ca nu are functionalitate, moment in care reprezentantii TNB l-au asigurat ca vor fi facute unele schimbari.

In schimb, in foaierul teatrului Ponta s-a interesat daca va fi schimbat candelabrul, pentru ca in opinia sa nu s-ar mai potrivi dupa renovari, insa nu a primit niciun raspuns.

In timp ce arhitectul sef prezenta in power point cum va arata Teatrul National dupa finalizarea lucrarilor, seful Executivului a fost interesat sa afle daca terasa "La Motoare" o sa mai functioneze, intrucat "are o valoare".

"Eu m-am linistit ca va exista in continuare si 'Laptaria lui Enache' si 'La motoare'. Mi s-a promis ca se vor schimba si scaunele. (Ar trebui - n.red.) scaune cu spatiu mai mult pentru cei inalti. Asta e problema celor inalti in toate salile de spectacol, dar cred ca le vor gandi pentru o noua generatie, mai dezvoltata decat vechile generatii", a spus seful Executivului, la incheierea vizitei.

El a explicat ca prin prezenta sa la TNB a vrut sa-i felicite pe toti cei care muncesc si care au contribuit la acest proiect, dar si sa faca "un mic apel ca, pe langa nenumarate vesti rele si despre ce rau e in Romania, sa spunem ca exista si lucruri cu care Romania se poate mandri".

"Este un proiect inceput in 2010 care trebuie finalizat in 2014. Suma totala este in jur de 65 milioane de euro, finantat printr-un credit luat de Guvernul Romaniei de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Va fi unul din cele mai moderne institutii de acest gen din Europa", a declarat seful Executivului. El a adaugat ca "ceea ce am vazut astazi arata mult mai frumos decat ce ne-am inchipuit vreodata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Victor Ponta TNB, #Victor Ponta renovari teatrul national, #TNB renovare cladire , #premier
Comentarii
Poza GuzganRozaliu_vrajitor
GuzganRozaliu_vrajitor
rank 5
De! Ochi și gusturi estetice de doctor în științe! Deveniți doctori,