Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta, intalnire cu reprezentantii Socar si oficiali azeri: Ce investitii pregatesc in Romania

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 21:20
1992 citiri
Ponta, intalnire cu reprezentantii Socar si oficiali azeri: Ce investitii pregatesc in Romania
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta a discutat, luni, cu oficialii azeri prezenti la Bucuresti despre investitii, proiecte referitoare la gazele naturale si achizitia de utilaj petrolier din tara noastra.

Premierul i-a primit la Palatul Victoria pe ministrul Energiei din Azerbaijan, insotit de conducerea companiei petroliere Socar, iar la intalnire au participat ministrul Economiei, Constantin Nita, si ambasadorul Republicii Azerbaijan la Bucuresti, Farid Abdinbaiov.

Cu acest prilej au fost analizate progresele in cooperarea bilaterala pe domeniul energetic, urmare a vizitei la Baku a premierului roman, in luna iunie a anului trecut, se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Oltchim si raza de speranta din Azerbaidjan: Combinatul, vandut intr-o luna investitorului strategic

Guvernul arata ca "intre prioritatile de cooperare se afla continuarea eforturilor pentru realizarea proiectului de transport al gazelor naturale AGRI, dezvoltarea investitiilor in sectorul produselor petroliere, achizitia de utilaj petrolier din Romania".

Prim-ministrul Victor Ponta a apreciat "progresele in colaborarea bilaterala in baza relatiilor de parteneriat strategic" si a solicitat "o pregatire cat mai pragmatica a viitoarei sesiuni a Comisiei Economice Interguvernamentale din acest an".

"In acest sens, a subliniat in mod special, importanta portofoliului de investitii strategice care ar putea fi de interes pentru companiile din Azerbaijan, in sectorul economic din Romania.

De asemenea, prim-ministrul roman a subliniat importanta diversificarii aprovizionarii cu gaze a Europei si a incurajat dezvoltarea in continuare a proiectelor din coridorul sudic ce leaga resursele din zona Caspica de sud-estul Europei", conform informarii remise de Guvern.

In iunie 2013, Victor Ponta s-a intalnit cu presedintele Republicii Azerbaijan, Ilham Aliyev.

In cadrul intalnirii dintre cei doi oficiali, a fost adusa in discutie situatia investitiilor azere in Romania, presedintele Republicii Azerbaijan manifestand un interes deosebit pentru cele ale SOCAR si SOFAR. De asemenea, Ilham Aliyev a vorbit si despre interesul partii azere pentru investitii in domeniul bancar.

C.P.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Ponta intalnire Socar, #Ponta investitii azeri, #investitii azeri Romania, #investitii Azerbaijan Romania , #premier