Ponta, interviu pentru Reuters: Ce se poate intampla cu taxele romanilor pana la finalul anului

Marti, 17 Martie 2015, ora 14:56
3410 citiri
Ponta, interviu pentru Reuters: Ce se poate intampla cu taxele romanilor pana la finalul anului
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat pentru agentia de presa Reuters ca nu exclude posibilitatea ca sa existe o reducere a taxelor pana la finalul anului.

De asemenea, el este increzator ca tara noastra se va incadra in tinta de deficit fiscal pentru 2015, care a fost stabilita la de 1,8% din produsul intern brut in cadrul negocierilor cu Fondul Monetar International (FMI).

"Nu exclud deloc ideea ca in acest an sa putem sa oferim stimulente pentru cresterea economica", a mentionat Victor Ponta.

"Daca vom avea spatiul fiscal necesar ar fi o prostie sa nu o facem", a subliniat, luni, premierul pentru Reuters.

Totusi, el nu a numit taxele care ar putea fi scazute in 2015, precizand ca e prea devreme pentru a face acest lucru.

Victor Ponta a mai anuntat ca Guvernul planuieste sa listeze pe Bursa companiile Hidroelectrica, CN "Administratia Porturilor Maritime" SA Constanta si Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) in a doua parte a acestui an.

TVA redusa din mai

TVA pentru toate produsele ar urma sa scada de la 24% la 20% incepand cu 1 mai, potrivit unor surse guvernamentale citate de Antena 3. Masura ar fi posibila datorita faptului ca in primele doua luni ale acestui an s-a inregistrat un excedent bugetar.

Daca tendinta se mentine si in lunile martie si aprilie, TVA ar urma sa fie redusa la 20% la toate produsele si serviciile, mai devreme decat se astepta.

De asemenea, TVA la produsele de baza ar putea ajunge la 9% in aceasta vara, mai exact din luna august.

Anunt surpriza despre TVA: Ar putea scadea la 20% de la 1 mai

Reprezentantii Ministerului de Finante au dezvaluit ca au discutat cu retailerii si s-a ajuns la concluzia ca reducerea TVA se va reflecta in preturi mai mici pentru populatie.

Totodata, ministerul isi propune si reducerea accizei la carburanti in viitorul apropiat, nefiind anuntata inca o data pentru implementare.

Toate aceste masuri sunt prevazute in noul Cod fiscal, care va fi luat in discutie in sedinta de guvern de saptamana viitoare si, ulterior, trimis in Parlament, unde va fi supus votului.

Reducerile de taxe si accize ar fi trebuit, conform proiectului de Cod fiscal, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, insa Ministerul de Finante vrea ca unele masuri sa fie implementate chiar de anul acesta, sustinand ca vor duce la ieftinirea alimentelor si diminuarea evaziunii fiscale.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#Ponta interviu Reuters taxe, #Ponta reducere taxe 2015, #Ponta taxe 2015, #Ponta reducere taxe , #premier