Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ponta: Iordania a primit 1,4 milioane de refugiati, iar in Europa ne e greu sa acomodam cateva mii!

Duminica, 04 Octombrie 2015, ora 21:50
4725 citiri
Ponta: Iordania a primit 1,4 milioane de refugiati, iar in Europa ne e greu sa acomodam cateva mii!
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a laudat eforturile Iordaniei de a gazdui 1,4 milioane de refugiati sirieni, criticand in acelasi timp modul in care abordeaza Europa problema imigrantilor.

"Am avut astazi (duminica - n.red.) o intalnire cu vicepresedintele Centrului National pentru Securitate si Managementul Crizelor din Regatul Hasemit al Iordaniei, Talal Mohammed bani Melhem.

Cred ca ‪Europa si lumea intreaga trebuie sa aprecieze si sa respecte eforturile pe care le-a depus ‪Iordania pentru a gestiona criza refugiatilor. Sunt 1,4 milioane de refugiati sirieni intr-o tara de marime medie, iar in Europa ne este greu sa acomodam cateva mii!", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Mai mult de 200.000 de refugiati au sosit in ultimele luni in Europa, numar care va creste considerabil, dupa cum preconizeaza autoritatile europene. Potrivit cotelor stabilite de UE, Romania ar urma sa gazduiasca peste 4.000 de transfugi, decizie criticata de unele voci de la Bucuresti.

De altfel, Romania va acorda un ajutor umanitar in valoare de un milion de lei Iordaniei. Ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat ca l-a informat duminica pe omologul sau iordanian, Nasser Judeh, in legatura cu decizia Guvernului de la Bucuresti de a contribui cu aceasta suma la ajutorarea refugiatilor.

Romania da un milion de lei pentru refugiatii sirieni din Iordania

Tara noastra se va alatura astfel "statelor care raspund apelurilor adresate de Iordania comunitatii internationale cu privire la cresterea asistentei financiare dedicate refugiatilor sirieni", potrivit unui comunicat al Executivului roman.

Premierul Victor Ponta se afla, de sambata, intr-o vizita oficiala de doua zile in Iordania. Pana acum, prim-ministrul roman s-a intalnit cu omologul sau iordanian Abdullah Ensour si a facut o vizita la Raul Iordan, la Locul Sfantului Botez, de care s-a aratat impresionat.

Ponta, vizita la Raul Iordan, Locul Sfantului Botez: Foarte emotionant! (Foto&Video)

Victor Ponta este in vizita oficiala in Iordania

Iordania gazduieste aproximativ 1,4 milioane de refugiati sirieni, in conditiile in care populatia acestui stat depaseste cu putin opt milioane de oameni.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Ponta refugiati Iordania, #Ponta refugiati Europa, #Ponta refugiati Romania , #premier