Ponta, iresponsabil? Lasa Podul de la Agigea deschis, dupa ce ieri i-a acuzat pe cei care cereau asta

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 14:14
3798 citiri
Ponta, iresponsabil? Lasa Podul de la Agigea deschis, dupa ce ieri i-a acuzat pe cei care cereau asta
Foto: Arhiva

Podul de la Agigea nu va fi inchis de la 1 octombrie, a anuntat Victor Ponta vineri, cu toate ca structura acestuia este degradata si, cu nici 24 de ore in urma, acelasi Victor Ponta ii numea "iresponsabili" pe transportatorii care cereau ca podul sa ramana circulabil.

Totusi, traficul rutier pe podul de la Agigea va fi restrictionat la maximum 3,5 tone de la 1 octombrie, astfel incat vor mai putea circula doar masinile mici si microbuzele de scoala.

Starea podului va fi monitorizata, aceasta fiind solutia la care s-a ajuns in urma dicutiilor cu autoritatile locale.

"De la 1 octombrie trebuie sa restrictionam traficul pe podul actual la maxim 3,5 tone, astfel ca pe pod vor mai putea trece doar masinile mici si microbuzele de scoala, circulatia tuturor celorlalte autovehicule - camioane, autobuze, inclusiv cele apartinand transportului in comun - urmand sa fie oprita. (...) Daca va aparea o situatie de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat sa opreasca imediat traficul. Siguranta celor care folosesc podul este prioritara", a spus premierul, la Constanta.

El a mentionat ca actualul pod va fi inchis din iunie 2014, in masura in care exista solutie alternativa cu podul de la Poarta 10, podul de peste Canal de la Poarta 9 - 10 a Portului, aflat in prelungirea autostrazii.

Conform datelor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) aproape jumatate din structura Podului Agigea este afectata si poate sa cada in orice moment.

Anterior, prefectul de Constanta anuntase ca podul de la Agigea va fi inchis din 1 octombrie pentru reparatii, sustinand ca lucrarile ar putea fi gata la 30 noiembrie.

Joi, Ponta a criticat atitudinea unei asociatii a transportatorilor, care a solicitat printr-un comunicat sa nu fie inchis podul de la Agigea.

Ponta, in inspectie si la Agigea: Nu pot sa las podul sa cada

"Pe de alta parte, am vazut un comunicat absolut iresponsabil trimis de nu stiu ce uniune, care zicea ca sa nu inchidem podul. Bun, si cand o sa pice primul tir cu pod cu tot, cine-i de vina?

Domnul ala de la uniunea nu stiu care? Eu nu pot sa imi asum responsabilitatea sa se produca un accident acolo, ca nu mai raspunde reprezentantul uniunii nu stiu care de transportatori, raspund eu", a subliniat premierul Victor Ponta.

Premierul a mai precizat vineri ca a discutat cu reprezentantii Ministerului Transporturilor si autoritatile locale astfel incat capacitatea de transport feroviar sa fie marita. De asemenea, saptamana viitoare va fi adus un bac de la Galati pentru transportul tirurilor.

Pentru a veni in sprijinul traficului greu, Consiliul Judetean Constanta va suspenda taxa pentru drumurile judetene, pierderile urmand sa fie compensate de la bugetul de stat.

Prim-ministrul Victor Ponta a facut vineri o vizita pe santierul noului pod rutier construit de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanta la Ecluza Agigea.

Reprezentantii constructorului, compania Apolodor, l-au informat pe premier ca noul pod rutier ce traverseaza Canalul Dunare Marea Neagra si leaga zonele de nord si sud ale Portului Constanta cu Autostrada Soarelui, va putea fi terminat cel mai devreme la sfarsitul lunii mai 2014, dar pentru ca debuseaza intregul trafic auto in incinta Portului Constanta Sud-Agigea, nu va putea fi o solutie de preluare a traficului de pe podul rutier vechi ce traverseaza Canalul la Agigea.

"Sunt decizii grele, importante. (...) Am hotarat sa ascult pe toata lumea si sa decidem ce trebuie facut", si-a justificat Ponta vineri decizia luata.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Ponta inchidere pod Agigea, #pod Agigea pericol, #trafic pod Agigea , #premier
Comentarii