Ponta: Italienii se simt in Romania ca in Italia anilor '90, in fiecare zi vad pe cineva cu catuse

Marti, 02 Iunie 2015, ora 21:00
5501 citiri
Ponta: Italienii se simt in Romania ca in Italia anilor '90, in fiecare zi vad pe cineva cu catuse
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, cu prilejul receptiei organizate de Ziua Nationala a Italiei, ca italienii se simt in prezent chiar ca acasa in Romania, deoarece tara le aminteste de Italia anilor '90, cand vedeau in fiecare zi un om politic sau un om de afaceri incatusat.

"Un prieten foarte drag imi spunea ca se simte in Romania aproape ca acasa, dar acum se simte chiar ca acasa, ca in Italia anilor 90, cand, in fiecare zi, un om politic, un om de afaceri - cu catuse. Chiar ca acasa. Nu ar fi trebuit tradus asta...", a afirmat Ponta, marti, la ambasada Italiei.

Ponta a aratat ca a fost sfatuit de consilierii sai sa nu vorbeasca in italiana, deoarece s-ar putea traduce altceva decat a vrut sa spuna, insa si-a sustinut in final intregul discurs in limba italiana.

Seful Executivul a multumit cu acest prilej investitorilor italieni pentru locurile de munca pe care le-au creat pentru romani si a tinut sa-i asigure ca Guvernul va continua "sa reduca taxele".

In acest context, Ponta a glumit si a spus ca, odata cu reducerea la 9% a TVA la alimente, se va reduce si pretul la pizza si la paste, mai ales ca fiica sa cea mica i-a cerut sa ieftineasca produsele respective, in timp ce fiul sau i-a cerut preturi mai mici pentru hamburgeri si cartofi prajiti, iar sotia, Daciana, pentru produsele bio.

Ponta: La noi regula a devenit sa arestam preventiv. E un joc de putere intre DNA si Parlament

Cu prilejul Zilei Nationale a Italiei, ambasadorul Italiei la Bucuresti, Diego Brasioli, i-a decorat cu ordinul Steaua Italiei in grad de cavaler pe comisarul Romaniei Expo Milano 2015 si pe consilierul premierului, omul de afaceri Dante Stein.

Brasioli a subliniat ca nivelul schimburilor comerciale dintre Italia si Romania in 2014 a atins valoarea totala record de 12,58 miliarde de euro, iar la sfarsitul anului trecut numarul societatilor cu participare italiana a crescut cu 6,82% fata de 2013, cu circa 1.799 noi societati cu participare italiana, estimandu-se ca societatile italiene in Romania ofera locuri de munca unui numar de peste 135.000 cetateni romani.

Ambasadorul italiam a adaugat ca intensitatea relatiilor romano-italiene reiese si din numarul legaturilor aeriene lunare dintre Romania si Italia, care sunt peste 800, iar in Romania se poate zbura din peste 20 de orase italiene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Ponta romani Italia catuse, #Ponta romani catuse televizor, #Ponta arestari politicieni , #premier