Ponta l-a demis pe seful de la "Doi si-un sfert", la cererea lui Oprea

Luni, 28 Iulie 2014, ora 20:35
11514 citiri
Ponta l-a demis pe seful de la "Doi si-un sfert", la cererea lui Oprea

Gelu Oltean, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), a fost eliberat din functie de premierul Victor Ponta, decizia fiind publicata luni seara in Monitorul Oficial.

Intr-un comunicat de presa al ministerului de Interne se arata ca premierul Victor Ponta a luat aceasta decizie la propunerea ministrului de resort, vicepremierul Gabriel Oprea.

Luni, seara, la Romania TV, premierul Victor Ponta a declarat ca Gelu Oltean nu era in subordinea sa, afirmand ca facea parte din Ministerul de Interne si era in subordinea ministrului Oprea, acesta venind cu propunerea. "E ministru si nu pot sa ii subminez autoritatea", a completat Ponta. "Eu nu intervin in activitatea ministrilor... pana la proba contrarie", a mai spus el.

"El mi-a propus ca Oltean o sa aiba alta insarcinare. Tine de politica de cadre", a declarat premierul. Acesta a mentionat ca Oltean va avea "o alta functie in cadrul Ministerului de Interne".

Victor Ponta, despre eliberarea din functie a lui Gelu Oltean

Gelu Oltean, chestor principal de politie, se afla la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne cunoscut drept "Doi si-un sfert" din aprilie 2012, aminteste Realitatea TV.

"Pana la numirea in functie a noului sef al DIPI, conducerea va fi asigurata de catre domnul Gheorghe Nicolae, subsecretar de stat in cadrul aceluiasi Departament", se mai arata in comunicatul MAI.

Cine este seful interimar al serviciului de informatii al MAI

Gelu Oltean, in varsta de 45 de ani, a mai lucrat in DIPI (fosta DGIPI) in perioada 2006 - 2009. In 2007 a fost coordonatorul echipei de politisti romani trimisi in Italia pentru a colabora cu autoritatile locale in cazul Mailat, al romanului condamnat pentru uciderea unei italience.

Gelu Oltean, reconfirmat de Ponta la sefia Departamentului de Informatii

In ianuarie 2013, Gelu Oltean a fost reconfirmat de premierul Victor Ponta in functia de director general al Departamentului de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Afacerilor Interne, el avand rangul de secretar de stat.

La sfarsitul lui 2012, Guvernul a decis ca Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) sa fie reorganizata ca departament in cadrul Ministerului Afacerilor Interne si sa fie coordonata de un secretar de stat numit si eliberat din functie prin decizie a premierului, si nu prin ordin al ministrului de resort.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gelu Oltean eliberat functie, #Ponta eliberat functie sef DGIPI , #premier
Comentarii