Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care sunt celelalte variante

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 17:31
22863 citiri
Ponta: L-am propus ca premier pe Tariceanu - Vezi care sunt celelalte variante
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, marti seara, ca in cazul in care va fi ales presedinte, pe 16 noiembrie, prim-ministru va fi Calin Popescu Tariceanu.

"Daca voi fi ales presedinte pe 16 noiembrie, voi ramane prim-ministru pana pe 21 decembrie. Cel tarziu pe 23 decembrie sa vina noul ministru cu noul guvern in Parlament pentru votul de incredere.

Am propus pentru functia de prim-ministru pe presedintele PLR, Calin Popescu Tariceanu. Este principala mea optiune", a spus Victor Ponta.

Acesta a mentionat ca nu exclude nici optiunea unui premier tehnocrat, in persoana prim-viceguvernatorului BRN, Florin Georgescu, daca situatia economica si politica fiscala o vor impune.

Mazare isi da ok-ul pentru postul de premier: Sunt extrem de confortabil cu Tariceanu

De asemenea, actualul prim-ministru nu a exclus nici varianta George Maior in fruntea viitorului Executiv, care ar fi a treia varianta pentru aceasta functie, daca apar probleme de securitate.

"Indiferent cine va fi prim-ministru, daca are sustinerea coalitiei de guvernare, voi lucra impreuna cu el si nu impotriva lui", a mai spus Victor Ponta, dupa discutiile purtate in cadrul coalitiei de guvernare.

"Nu impun eu un prim-ministru, eu voi lucra cu prim-ministrul care are sustinerea Parlamentului. E un prim-ministru care garanteaza pastrarea cotei unice de 16 la suta, garanteaza pastrarea reducerii CAS cu 5 la suta, dar si indexarea pensiilor, cresterea salariului minim si acordurile cu sectorul de sanatate si cu sectorul de educatie", a adaugat presedintele PSD, afirmand inca o data ca USL se va reface.

Tariceanu, premierul lui Ponta: Adversarul nu este doar Iohannis, ci si presedintele in functie

La randul sau, Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu se poate vorbi inca de o nominalizare, acest lucru fiind de o importanta secundara, castigarea alegerilor prezidentiale reprezentand obiectivul principal in acest moment: "Avem o campanie, nu trebuie subestimat adversarul, care nu este numai Iohannis ci si presedintele in functie".

Ponta, negocieri pentru sustinerea in turul doi. Posibil tandem cu Tariceanu

Prim-ministrul Victor Ponta si candidat PSD la prezidentiale a spus, luni seara, ca a vorbit cu Teodor Melescanu, Calin Popescu Tariceanu si Dan Diaconescu in vederea sustinerii pentru turul al doilea al prezidentialelor.

Totodata, prim-ministrul a subliniat ca marti va anunta refacerea USL, cu "Partidul Liberal", facand referire la Partidul Liberal Reformator, al lui Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca il tenteaza voturile fostului premier liberal, presedintele PSD a raspuns: "Bineinteles". De asemenea, a precizat ca "e posibil" ca Tariceanu sa fie propunerea de prim-ministru, daca va castiga alegerile in turul al doilea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta anunt premier, #Ponta Tariceanu premier, #Ponta Georgescu premier, #Ponta propuneri premier , #Calin Popescu Tariceanu