Ponta, la BBC: Cerem ca imigrantii romani sa nu fie discriminati

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 10:16
3015 citiri
Ponta, la BBC: Cerem ca imigrantii romani sa nu fie discriminati

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a recunoscut ca exista o problema cu cetatenii romani care ajung in Marea Britanie si comit infractiuni.

Ponta a recunoscut, in cadrul unui interviu acordat la inceputul acestei saptamani postului BBC2, ca rromii romani reprezinta "o provocare" pentru ca cersesc si fura telefoane mobile, relateaza Daily Mail.

Seful Guvernului de la Bucuresti a subliniat ca sprijina deciziile guvernului britanic de a intari masurile impotriva accesului acestora, in beneficiul imigrantilor romani si bulgari.

"Sunt constient ca rromi de nationalitate romana au comis infractiuni pe teritoriul Marii Britanii si cred ca una dintre solutii ar fi cooperarea dintre politiile celor doua state", a mai spus Ponta, care a subliniat ca guvernul de la Bucuresti incearca sa implementeze strategii pentru integrarea rromilor.

Legat de decizia premierului britanic David Cameron, de a intari legislatia astfel incat imigrantilor sa le fie mai greu sa se stabileasca in Marea Britanie, Ponta a spus ca i se pare "foarte corecta". "Este o decizie foarte corecta, din punctul de vedere al britanicilor".

"Tot ce cerem este sa nu avem situatii de discriminare, adica legislatia restrictiva sa fie aplicata si germanilor, sa zicem, sau francezilor, in aceeasi masura in care este aplicata romanilor si bulgarilor", a mai spus Victor Ponta.

Romanii si bulgarii nu vor emigra in masa in Marea Britanie - sondaj BBC

Declaratiile premierului intervin dupa ce BBC a fost acuzata ca a "masluit" rezultatele unui sondaj de opinie care arata ca peste 100.000 de romani si bulgari vor ajunge in Marea Britanie, anul viitor.

BBC a concluzionat ca nu va exista un aflux al imigrantilor romani si bulgari in Marea Britanie, in timp ce organizatia MigrationWatchUK a afirmat, recent, ca peste 150.000 de romani si peste 200.000 de bulgari vor lua drumul Marii Britanii, dupa 1 ianuarie 2014, cand se ridica restrictiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Ponta interviu BBC2, #Ponta rromi romani, #rromi romani marea britanie , #premier