Ponta, la bilantul MAI: In 2015 voi fi tot aici, indiferent de scaunul pe care il voi ocupa

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 17:36
2287 citiri
Ponta, la bilantul MAI: In 2015 voi fi tot aici, indiferent de scaunul pe care il voi ocupa
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta i-a laudat si le-a multumit politistilor si jandarmilor, cu ocazia bilantului activitatii depuse de Ministerul de Interne in anul 2013 si si-a luat si o serie de angajamente in fata lor.

Premierul a participat, marti, la bilantul MAI, la care au mai fost invitati presedintele Traian Basescu, ministrul Apararii, Mircea Dusa, directorul SRI, George Maior, procurorul general Tiberiu Nitu si seful DNA, Laura Codruta Kovesi.

Basescu, la bilantul MAI: Viata politicienilor infractori este grea cand institutiile isi fac treaba

Victor Ponta a subliniat ca tine sa adreseze primul sau salut "celor din teritoriu", care asigura o functionare de 24 de ore din 24 a Ministerului de Interne.

"Am tot respectul, consideratia, admiratia chiar, pentru Ministerul de Interne, care este 'coloana vertebrala', la fel ca in orice alta tara democratica", a continuat premierul.

Victor Ponta a tinut sa reaminteasca momentele in care a fost prezent el insusi la sediul MAI, in timpul unor situatii de urgenta, si a sarit in apararea politistilor spunand ca uneori oamenii se asteapta ca "in cateva ore sa descoperiti persoane care au disparut" - trimitere la cazul olimpicei disparute din Bucuresti, cand MAI a fost in vizorul opiniei publice timp de cateva zile.

"Rezolvam problemele impreuna"

Premierul a continuat pe acelasi ton, spunand ca stie cat este de dificil sa fie asigurata "functionarea parcului auto" al MAI atunci cand "vine iarna si aveti cauciucuri de vara" si nu sunt banii necesari, dar si cand sediile unor inspectorate sunt evacuate in urma unor retrocedari.

"Toate aceste lucruri le rezolvam impreuna. ISU, Politia de Frontiera, prefectii, toti sunt Ministerul de Interne. Stiu cu ce va confruntati in fiecare zi, de fiecare data cand a fost o problema importanta ati gasit o usa deschisa la guvern", a declarat Victor Ponta, adaugand ca, pentru cei care lucreaza in MAI, "mai important decat orice buget si orice lege" este "respectul" pentru activitatea pe care ei o desfasoara.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze si ca Ministerul de Interne are "cea mai solida echipa de conducere", insiruind mai multe nume, de la seful Politiei, chestorul sef, Petre Toba, pana la Ilie Botos, fostul procuror general care a demisionat in 2006 dupa fuga din tara a lui Omar Hayssam, dar care a fost numit recent in functia de secretar de stat in Ministerul de Interne si despre care premierul a spus ca il stie demult si ca este "un castig pentru minister".

De ce a fost arestat Duicu: A facut trafic de influenta la nivel inalt

De asemenea, un "mare castig" a fost considerata si venirea lui Raed Arafat in cadrul Ministerului de Interne, in calitate de secretar de stat.

Multumiri si pentru "prietenul" Gabriel Oprea

Premierul a tinut sa il omagieze pe Gabriel Oprea, vicepremier si ministru de Interne, care este si nasul de botez al fiului sau.

"Multumesc unui membru al cabinetului si prieten, Gabriel Oprea. In 2008 am votat si am rugat si pe altii sa voteze din partidul de care fac parte, sper sa nu fie o autoincriminare de trafic de influenta, sa fie ministru de Interne", a afirmat, ironic, premierul Victor Ponta, facand trimitere la cazul Adrian Duicu, presedintele CJ Mehedinti arestat preventiv pentru trafic de influenta.

Duicu facea trafic de influenta in biroul lui Ponta, in prezenta lui Radu Stroe - Stenograme DNA

Victor Ponta a reamintit ca, in 2008, Gabriel Oprea a demisionat dupa doar 3 saptamani, acuzand anumite presiuni asupra sa. "Timpul i-a dat dreptate, acum este un ministru de Interne asa cum institutia are nevoie. E un sef foarte dificil, dar se bate mai mult decat o face oricine", a spus premierul, spunand ca doar Gabriel Oprea ar fi putut sa il convinga pe ministrul Liviu Voinea sa aduca la zi salariile angajatilor din MAI.

In incheiere, Victor Ponta a facut o declaratie ambigua: "In 2015, tot aici la bilantul Ministerului de Interne, indiferent de scaunul pe care il voi ocupa" le va multumi pentru activitate angajatilor din Ministerul de Interne.

Declaratia este facuta in contextul in care Victor Ponta ar putea fi candidatul PSD la alegerile prezidentiale din toamna, desi el a declarat in repetate randuri ca isi doreste mai mult sa ramana in continuare premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta bilant Ministerul Interne, #Ponta Oprea ministru, #Ponta bilant MAI 2013 , #premier