Ponta, la CNN: De ce vrea sa fie presedinte, ce ii transmite lui Putin si ce vrea de la SUA si UE (Video)

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 15:58
5735 citiri
Ponta, la CNN: De ce vrea sa fie presedinte, ce ii transmite lui Putin si ce vrea de la SUA si UE (Video)
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a oferit luni un scurt interviu pentru CNN, cu aceasta ocazie anuntand ca "in zilele urmatoare" va efectua o vizita la Kiev.

In cele 3-4 minute de interviu, intrebarile au fost legate de contextul politic din zona, de vecinatatea cu Moldova si Ucraina.

Intrebat de ce crede ca ar fi un bun presedinte al Romaniei, Victor Ponta a raspuns ca ar fi un bun exemplu pentru vecinii nostri. "Romania ar trebui sa le demonstreze vecinilor sai, Ucraina, Republica Moldova, Georgia, ca drumul spre succes al unei tari este unul democratic, proeuropean, proatlantic", a raspuns Ponta. "Ca prim-ministru, am reusit nu doar sa mentin tara in aceasta directie, ci si sa imbunatatesc situatia economica si prosperitatea", a adaugat seful Executivului.

In ceea ce priveste situatia economica din Romania, Ponta a spus ca, in 2013, "am reusit sa avem cel mai rapid ritm de crestere economica - 3,5%", iar in 2014 "va fi ceva mai mic, intre 2% si 3%".

Mesaj pentru Putin: Actiunile ilegale nu pot continua nepedepsite

"Cred ca sectorul economic si pozitii politice foarte clare sunt importante pentru a arata Federatiei Ruse si domnului Putin ca actiuni ilegale nu pot continua nepedepsite, dar pe de alta parte - si acesta este mesajul meu venind de la o tara care are doar 25 de ani de democratie, venind din comunism - obligatiile Europei si ale SUA sunt de a dovedi cetatenilor Ucrainei, Moldovei, Georgiei ca viata lor se va imbunatati,ca vor fi cetateni egali ai Europei", a mai spus premierul Romaniei, intrebat fiind despre reactia UE fata de problemele din regiune.

El a precizat ca, "in cateva zile" va efectua o vizita la Kiev, amintind ca a fost "de multe ori in acest an la Chisinau".

Ponta, discurs inflacarat la New York despre Statul Islamic si agresiunea Rusiei

In acelasi context, Ponta a vorbit despre independenta energetica din zona ca fiind "cea mai importanta lupta ce trebuie castigata".

"Cred ca arma cea mai eficienta a Rusiei este energia. Si, de aceea, atat timp cat Romania si tarile din regiune sunt independente energetic vor continua sa se dezvolte si sa ofere stabilitate si predictibilitate in aceasta regiune", a adaugat primul ministru.

Interventia la televiziunea americana nu a fost pe agenda publica, dar ulterior, pe site-ul Guvernului a fost publicat un material video sub titlul: "Premierul Victor Ponta a acordat un interviu postului CNN". Interventia la televiziunea americana este de 3,38 minute si nu se aud intrebarile moderatorului, doar raspunsurile date de premierul roman.

Interventia la CNN vine la cateva zile dupa deplasarea efectuata in SUA, la Adunarea Generala a ONU.

Premierul Victor Ponta a acordat un interviu postului CNN

G.F.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta interviu CNN, #Victor Ponta vizita Ucraina , #premier