Ponta, la CNN: Romania e o poveste de succes, nu o problema pentru UE

Miercuri, 21 Mai 2014, ora 09:03
3290 citiri
Ponta, la CNN: Romania e o poveste de succes, nu o problema pentru UE
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti seara, la CNN, despre imigrantii romani din Uniunea Europeana, in special cei din Regatul Unit, raspunzand afirmatiilor unui lider britanic, care i-a atacat din nou pe conationalii nostri.

Nigel Farage, presedintele formatiunii nationaliste Partidul Independentei din Marea Britanie (UKIP), a declarat ca ar fi ingrijorat daca langa locuinta lui s-ar muta o familie de romani, invocand statistici referitoare la infractiunile comise de imigrantii din tara noastra.

Farage recidiveaza: Nu am o problema cu romanii, am o mare problema cu Romania (Video)

Intr-un interviu acordat CNN, Victor Ponta a fost intrebat cat de mult il deranjeaza aceste declaratii, prim-ministrul raspunzand ca nu il deranjeaza deloc, sustinand ca Romania nu mai este o problema pentru Uniunea Europeana.

"Sa fiu sincer, nu ma deranjeaza deloc. La inceputul apartenentei noastre la UE, primii 2-3 ani au fost o experienta foarte dura pentru Romania, atat economic, cat si social si in termeni de competitivitate, insa acum suntem tara cu cea mai rapida crestere economica din regiune.

Toti politicienii, chiar si extremistii populisti ca domnul Farage ar trebui sa stie ca noi suntem granita de est a Uniunii Europene si NATO si ca suntem o poveste de succes. Putem arata Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei ca aceasta este calea cea buna si ca impreuna putem fi mai puternici in fata miscarii de noua Uniune Sovietica ce vine din est", a declarat seful Guvernului.

Trei probleme cu cifrele privind infractorii romani din Marea Britanie, prezentate de Farage

Ponta: 99% dintre romanii din strainatate sunt cinstiti

Victor Ponta a fost intrebat cum ii raspunde lui Farage, care a afirmat ca 7% dintre retelele infractionale din UE sunt constituite de romani si ca nu ar vrea ca o familie din tara noastra sa locuiasca langa el.

"As spune ca 99% dintre romanii care traiesc in Regatul Unit, in Franta, Italia sau Spania sunt cinstiti, muncitori si foarte talentati. Este pacat ca Romania nu ii poate pastra pe unii dintre reprezentantii noi generatii, ei prefera sa aiba o viata mai buna, un venit mai mare, conditii mai bune de munca acolo.

Sigur, sa dai vina pe intreaga populatie de romani, bulgari, ungari, nu conteaza, doar pentru a castiga voturi, asa cum face domnul Farage, este o politica fara sens si nu va ajuta in niciun fel societatea britanica sau societatea europeana", a explicat Ponta.

David Cameron ii raspunde lui Farage - nu ar fi ingrijorat daca ar avea vecini romani

Premierul a spus ca nu considera ca discriminarea unor partide europene fata de romani este rasista, ci mai degraba "populista", adaugand ca "toti cetatenii europeni rezonabili stiu ca impreuna putem fi mai puternici in competitia mondiala".

"Aceasta este decizia care a fost luata de fondatorii Uniunii Europene, iar Romania nu mai este o problema pentru UE, ci mai degraba adauga, precum tarile baltice sau Polonia, valorii europene", a subliniat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta imigranti, #Victor Ponta Nigel Farge, #Victor Ponta romani Marea Britanie , #premier