Ponta, la intalnirea cu regele Juan Carlos: Social-democratii prefera monarhia decat un presedinte

Luni, 22 Iulie 2013, ora 23:00
2741 citiri
Ponta, la intalnirea cu regele Juan Carlos: Social-democratii prefera monarhia decat un presedinte
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, luni seara, ca social-democratii din Romania prefera monarhia unui presedinte, discutie pe care a avut-o si cu regele Juan Carlos al Spaniei, in aceeasi zi.

Premierul a vorbit despre vizita pe care a efectuat-o, luni, la Madrid, unde a fost primit de monarhul spaniol.

"I-am povestit majestatii sale Juan Carlos de un moment de istorie, cand regele Mihai a vorbit, la aniversarea a 90 de ani, din nou in Parlament, dupa 60 si ceva de ani.

Am facut o mica gluma, ca si in Spania si in Romania social-democratii prefera monarhia decat un presedinte. Am vazut ce inseamna un presedinte, de asta spunem ca e mai bine sa ai un rege", a precizat Ponta, la Antena 3.

Ponta: Spania, exemplu de integrare nediscriminatorie pentru romani

Acesta a subliniat din nou mesajele pozitive pe care le-a primit de la premierul si regele Spaniei despre romanii care traiesc in aceasta tara.

"Am auzit enorm de multe vorbe frumoase despre romanii din Spania. Cred ca cei de aici ii privesc mai bine pe romani de cat ii vedem noi de acasa. Cei din Spania fac o imagine mai buna Romaniei decat facem noi din Romania", a explicat premierul.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze importanta vizitei pe care o intreprinde in Spania, mentionand ca ultima vizita a unui prim-ministru spaniol la Bucuresti a fost in 2001, iar ultima vizita a unui premier roman la Madrid a fost in anul 2006: "E ca si cum ar fi o tara cu care ne intalnim odata la 10 ani, din intamplare".

"Cereri de vizite sunt foarte multe - si la Berlin, la Paris, la Beijing, la Madrid. Romania a disparut de pe harta intalnirilor diplomatice in ultimii 5-6 ani. Nu cred ca cineva a mai stiut de la domnul Tariceanu incoace daca Romania are un prim-ministru. Vreau sa rebranduiesc Romania in fata partenerilor nostri europeni", a mai spus prim-ministrul.

Victor Ponta a tinut o conferinta de presa comuna cu omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, la Madrid, luni dupa-amiaza, ocazie cu care a multumit Spaniei pentru "exemplul de integrare nediscriminatorie pentru romani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Victor Ponta romani Spania, #Ponta vizita Spania, #Ponta intalnire Juan Carlos , #premier