Ponta lauda incasarile pe luna august si e sigur ca Iohannis va promulga Codul Fiscal

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 19:09
2480 citiri
Ponta lauda incasarile pe luna august si e sigur ca Iohannis va promulga Codul Fiscal
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a salutat, marti seara, aprobarea Codului Fiscal in Senat, cu o majoritate zdrobitoare. In acelasi timp, s-a aratat convins ca presedintele Klaus Iohannis il va promulga si a prezentat incasarile de la bugetul de stat pe luna august.

"Exista satisfactia ca a fost votat (Codul Fiscal - n.red.). Cu siguranta va fi votat si la Camera Deputatilor si va fi promulgat de presedinte", a declarat Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

Acesta a subliniat apelul mediului de afaceri: "Sa incercam sa devansam intrarea in vigoare a acelor prevederi care se refera la mediul de afaceri".

"Nu doar ca e sustenabil Codul Fical, dar daca mentinem acest ritm, putem sa aplicam toate masurile de relaxare fiscala pe care le-am propus", a mai precizat Ponta.

In plus, premierul a mentionat ca "exista realitati pe care nimeni nu le poate contesta, care tin de partea de colectare". Victor Ponta a mai anuntat ca incasarile pe luna august 2015 au fost cu 1,2 miliarde de lei mai mari decat cele din luna august 2014.

Codul Fiscal, aprobat in Senat

Codul Fiscal a trecut cu usurinta de Senat, marti dupa-amiaza, cu un vot zdrobitor in favoarea aprobarii sale. Astfel, au fost 131 de voturi pentru si doar 4 impotriva. In cadrul votului de marti s-a inregistrat si o abtinere.

Dupa adoptarea Codului, acesta urmeaza a fi trimis la Camera Deputatilor, care este for decizional, pentru ca ulterior sa ajunga spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis, care l-a trimis deja o data spre reexaminare Parlamentului, generand discutii intre partidele parlamentare pe marginea modificarilor ce ar fi trebuit aduse.

Astfel, TVA va scadea la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. Taxa pe stalp va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie, solicitata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, anume in cazul constructiilor speciale din agricultura, pentru care birul va fi scos din 2016.

Totodata, s-a convenit ca supraacciza la carburanti sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2017, iar impozitele pe dividende sa fie reduse la 5% tot peste doi ani. In total, impactul masurilor amanate cumuleaza 1,1% din PIB.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Victor Ponta Cod Fiscal, #Ponta aprobare Cod Fiscal, #Ponta incasari august, #Cod Fiscal aprobat, #Pontap promulgare Cod Fiscal , #premier