Ponta: Multumesc celor care stau in zapada! Cei vinovati vor fi schimbati din functie (Video)

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 15:16
7278 citiri
Ponta: Multumesc celor care stau in zapada! Cei vinovati vor fi schimbati din functie (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a tinut o videoconferinta cu prefectii si cu ministrii Administratiei si Internelor - Radu Stroe si Mircea Dusa -, duminica, cerandu-le sa actioneze pentru ajutorarea celor afectati de ninsori, precum si pentru a se asigura ca alegerile se desfasoara fara probleme pana la inchiderea urnelor.

"Vreau sa le transmit multumiri celor care din noaptea trecuta stau in zapada. Vreau sa multumesc de multe ori, ca sa sterg din palmele pe care le primesc de la cei care muncesc pe la vreo televizuiune", a spus premierul, aflat la Targu Jiu, in cadrul videoconferintei.

Acesta a cerut reprezentantilor Ministerului Administriei si Internelor sa faca toate eforturile necesare pentru a se interveni in toate zonele afectate de ninsoare, completand ca "in majoritatea covarsitoare a zonelor s-a intervenit".

Victor Ponta a cerut sa fie informat daca mai sunt probleme grave, iar ministrii Dusa si Stroe trebuie sa ii raporteze, luni, care sunt drumurile cu probleme "anormale" - "nu ca a nins mult, ci unde n-am avut suficienta pregatire".

Totodata, acesta a mentionat ca, acolo unde cei responsabili nu s-au achitat de obligatii, acestia vor fi schimbati din functie, iar contractele vor fi desfacute.

"Domnul Stroe si domnul Dusa, sa imi spuneti maine nu unde a nins mult, ci unde n-au fost contracte incheiate, unde nu s-au achitat de obligatii, ca sa luam masuri pana miercuri. Si pe cine avem de schimbat din functie schimbam, ce contracte avem de reziliat reziliem, pentru ca o sa mai avem zapezi. Celor ce au muncit si muncesc sa le transmiteti multumirile mele. Si miercuri, la sedinta de guvern, daca mai e nevoie de noi resurse sa imi spuneti", a adaugat Victor Ponta.

Ponta: Ultima zi de alegeri sa treaca cu bine!

Totodata, premierul le-a solicitat celor doi ministri sa ramana concentrati cu toate autoritatile "pe aceste doua probleme", facand referire si la alegerile parlamentare.

"Nu exista niciun fel de incidente grave, incidente obisnuite pentru ziua votului. Sa luati toate masurile ca, dupa inchiderea urnelor, procedurile de numarare si de raportare sa se faca la modul cel mai sigur si cel mai transparent. Sa se transmita datele cat mai repede", a mai afirmat seful Guvernului.

Nu in ultimul rand, acesta a solicitat "sa nu apara probleme".

"Este ultima zi de alegeri, pana in 2014 nu mai avem alegeri si sa faceti toate eforturile ca si acestea sa treaca cu bine", a conchis Victor Ponta.

Codul galben de ninsori a fost prelungit. Luni ar putea ninge in Bucuresti

Codul galben de ninsori emis de Administratia Nationala de Meteorologie a fost prelungit si pentru intervalul duminica noaptea - prima parte a zilei de luni, cand sunt asteptate precipitatii abundente in jumatatea de est a tarii.

Astfel, in cursul noptii de duminica si pana luni la ora 11, vor mai fi precipitatii in jumatatea de est a tarii si izolat se vor acumula cantitati de peste 25 l/mp, anunta ANM.

Avertizarea este valabila in Bucuresti si judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Galati, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Bacau, Vaslui, Iasi, Neamt, Suceava, Botosani si partial in Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu si Valcea.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Victor Ponta ninsori, #Victor Ponta conferinta ministri prefecti, #Victor Ponta alegeri parlamentare zapada , #premier