Ponta: Ne-am invartit cu listele astea electorale pana ne-am facut de tot rasul lumii

Joi, 16 August 2012, ora 23:17
5873 citiri
Ponta: Ne-am invartit cu listele astea electorale pana ne-am facut de tot rasul lumii
Foto: gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca problema listelor electorale a facut Romania "de tot rasul lumii", el comentand situatia respectiva intr-o conferinta de presa, la Targu Jiu, in calitate de ministru interimar al Justitiei.

"Ne-am invartit cu listele astea pana ne-am facut de tot rasul lumii. N-a mai inteles nimeni nimic. Listele sunt la Parchetul General, Parchetul General vrea sa le dea la Curte, Curtea le vrea de la Guvern si eu ii trimit la Parchetul General si, uite asa, ne invartim in jurul cozii listelor", a declarat Ponta.

Premierul spune ca la sedinta de luni a CSM o va intreba pe Laura Codruta Kovesi si despre listele electorale pe care procurorii le-au ridicat in cadrul anchetei pe care o fac in cazul referendumului din 29 iulie.

"Voi intreba daca e legal sa confisti listele electorale, dupa care sa spui ca le dai Curtii Constitutionale, dar Curtea sa nu le vrea", a afirmat Ponta.

Premierul a precizat, ca ministru interimar al Justitiei, ca niciun procuror din Romania nu poate invoca autoritatea sa in anchetele efectuate zilele acestea.

"E o problema constitutionala si o confuzie, apropo de faptul ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. Eu am vrut sa precizez de la inceput ca nu se pot prevala de autoritatea mea decat daca aplica legea, nu in cazul in care comit abuzuri", a spus Ponta.

Acesta a mentionat ca niciun procuror nu are voie sa intrebe pe cineva despre cum a votat sau daca a votat.

"Nu are nimeni voie, nici macar un procuror, sa intre peste tine in casa sa te intrebe cu cine ai votat si de ce ai votat. Asta e profund nedemocratic si asta nu pot spune ca se face sub autoritatea mea ca ministru. Niciodata", declara Ponta.

Ministrul interimar al Justitiei a declarat si ca la sedinta de luni a CSM il va intreba pe procurorul general al Romaniei despre stenogramele unor discutii telefonice interceptate pentru diferite anchete si devenite publice prin aparitia in presa.

"Pot sa pun intrebari in cadrul CSM-ului si cred ca doamna procuror general Kovesi, sper sa raspunda la aceste intrebari, daca este legal sa dai la presa, la presa domnului Basescu, nu la orice presa, daca e legal sa dai convorbirile interceptate intr-un dosar in care nu s-a inceput urmarirea penala, pentru ca impotriva domnului Dobre nu s-a inceput urmarirea penala", a mentionat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Victor Ponta liste electorale, #Victor Ponta liste referendum , #premier