Ponta neaga cozile din diaspora - Vicepremierul Borc: Am stat 5 ore in ploaie fara sa reusesc sa votez!

Luni, 22 August 2016, ora 22:03
5033 citiri
Ponta neaga cozile din diaspora - Vicepremierul Borc: Am stat 5 ore in ploaie fara sa reusesc sa votez!
Foto: Arhiva Facebook/Costin Borc

Vicepremierul Costin Borc se afla printre cei lezati de declaratiile de duminica seara ale fostului premier Victor Ponta in legatura cu cozile din diaspora de la votul la prezidentialele din 2014 care, in viziunea fostul aspirant la Cotroceni, nu au existat cu adevarat.

Borc a povestit, pe Facebook, cum a stat, impreuna cu fiul sau, 5 ore la coada la o sectie de vot din Londra, fara a apuca macar sa voteze.

"Domnul Victor Ponta mi-a amintit de inca o lipsa a guvernului tehnocrat: ) Nu avem... tupeu. Cum pot altfel califica afirmatia domniei-sale despre cozile de la sectiile de vot din strainatate? Impreuna cu baiatul meu am stat la coada la Londra in noiembrie 2014 pret de vreo 5 ore, pe ploaie, fara sa reusim sa votam. In jurul meu, la coada, am vazut oameni obisnuiti, de tot felul, veniti din diverse parti ale Angliei ca sa voteze.

Interesant este si faptul ca desi fiecare a venit la vot cu o optiune personala, pe masura ce si-au dat seama de modul in care sunt tratati, marea majoritate a votat cu Klaus Iohannis. I-am auzit sunand acasa si rugandu-si rudele sa nu voteze cu Victor Ponta. Si nici nu cred ca au gresit, vazand cum sunt astazi tratati", a scris pe Facebook Costin Borc.

Declaratia lui Victor Ponta care l-a facut pe vicepremierul Borc si multi altii sa reactioneze a fost facuta duminica seara la Romania Tv. Ponta a spus ca "are informatii" ca de fapt nu au fost cozi la votul din 2014 din diaspora, ci aceiasi oameni se puneau si de patru ori la rand "ca sa se arate la TV".

"Imi pare rau pentru acele cozi, pe care insa ulterior am aflat ca nu le-am facut eu, ci cei care se asezau de doua ori, de trei ori, de patru ori la rand, ca sa fie cozi, sa se arate la televizor", a spus fostul candidat la presedintie.

In sprijinul acestei deductii prezentata cu valoare de adevar, Ponta a prezentat cifrele celor care s-au inscris sa voteze prin corespondenta pentru parlamentare.

"Acum daca ii intrebati pe cei care stateau la coada, am vazut ca s-au inscris 8.000 de oameni sa voteze in diaspora. 8.000 sunt in cateva blocuri in Drumul Taberei. Si noi, toata tara, tot Guvernul, munceste numai pentru cei 8.000", a mai spus Ponta.

Mai mult, el i-a reprosat premierului Dacian Ciolos ca guverneaza doar "ca sa nu se supere cei 8.000, in loc sa ii considere pe toti romanii egali".

Fostul premier pare sa fi omis, insa, ca in cazul votului din diaspora din 2014 exista deschis un dosar in care s-a cerut urmarirea penala a fostului ministru de Externe Titus Corlatean. Social-democratul a fost scapat insa de colegii din Senat, care nu au incuviintat cererea procurorilor DNA.

Titus Corlatean este acuzat ca, in calitate de ministru de Externe, a organizat defectuos in diaspora alegerile prezidentiale din 2014, incercand sa il avantajeze pe candidatul PSD, Victor Ponta. Fostul ministru a demisionat intre cele doua tururi de scrutin, dupa ce mii de romani din strainatate nu au putut sa isi exercite dreptul constitutional de a alege din cauza numarului mic de sectii deschise de MAE.

Indignati de felul in care au fost tratati, romanii de peste hotare au iesit in numar foarte mare la vot in turul doi si au stat ore in sir la cozi pentru a-si exprima acest drept fundamental, fiind un lucru ce a cantarit greu in victoria detasata a lui Klaus Iohannis.

Vezi aici prin ce au trecut romanii din strainatate pentru a putea vota la alegerile prezidentiale din 2014

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Costin Borc coada vot Londra 2014, #Costin Borc raspuns Ponta cozi vot , #premier