Ponta, nemultumit de oamenii politici care "s-au invartit ca titirezul" fata de proiectul RMGC

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 21:30
2640 citiri
Ponta, nemultumit de oamenii politici care "s-au invartit ca titirezul" fata de proiectul RMGC

Prim-ministrul Victor Ponta s-a declarat nemultumit ca unii oameni politici romani "s-au invartit ca titirezul" in ce priveste pozitia fata de proiectul de la Rosia Montana, dupa inceputul protestelor. Premierul subliniaza ca unii dintre acestia erau mari sustinatori ai proiectului.

Ponta a facut declaratiile in contextul scandalului izbucnit la Rosia Montana, dupa ce deputatul independent Remus Cernea a fost huiduit de protestatari, el mergand in vizita in localitatea din Muntii Apuseni, in ciuda faptului ca este un declarat opozant al proiectului.

Proteste cu scandal la Rosia Montana: Remus Cernea, scapat de jandarmi de furia oamenilor

"Cum e si cu Remus Cernea la noi, e normal, nu e nimic rau sa fii contra. Ce e cel mai important e urmatorul lucru: sa intelegem ca in Romania trebuie sa ne uitam la alte tari europene si sa vedem ce avem de invatat bine si ce trebuie sa evitam ca si greseli.

Doi, ca nu e ceva care nu trebuie discutat, ci - in Finlanda, de exemplu, europarlamentarul ecologist este impotriva Guvernului, care exploateaza mineritul.

In al treilea rand, ca de fiecare data, cand esti contra, trebuie sa ai o solutie.Eu ce m-am suparat pe oamenii politici romani, in primul rand ca unii dintre ei erau mari sustinatori ai proiectului si dupa ce au iesit in strada protestatarii s-au invartit ca titirezul si au devenit contra, si in al doilea rand ca nu mi-a spus niciunul care e solutia", a spus prim-ministrul, miercuri.

Ponta: Finlanda exploateaza aurul cu cianura. De ce nu ar face si Romania la fel?

In ce priveste evenimentul de miercuri, de la Rosia Montana, in care a fost implicat Remus Cernea, premierul a spus: "Nu sunt niciodata de acord cu manifestari agresive, pe de alta parte, am vazut manifestari agresive, cel putin ca limbaj, din toate partile".

Europarlamentar finlandez: Premierul roman are o imagine roz asupra cianurilor din minele finlandeze

Victor Ponta a comentat declaratia europarlamentarului finlandez Satu Hassi, care a vorbit despre recentele afirmatii ale premierului, legate de mineritul cu cianuri din Finlanda, afirmand ca oficialul roman are "o imagine foarte roz" asupra cianurilor din minele finlandeze.

"Mie mi-a placut foarte mult reactia doamnei europarlamentar, este europarlamentar ecologist din Finlanda, si a spus asa, important pentru noi, pentru Romania: in primul rand ca da, Finlanda, care este una dintre tarile cu cele mai inalte standarde de mediu, exploateaza aur cu cianuri. Asta este primul lucru. Al doilea - ca era o discutie la care nu am stiut initial raspunsul, de ce la noi vin straini si la ei exploateaza statul - nu, e o firma canadiana in Finlanda. In al treilea rand, faptul ca si acolo prim-ministrul si Guvernul au o strategie si exploateaza zona miniera si exista si un europarlamentar ecologist care e contra", a spus Ponta.

Prim-ministrul afirmase, luni, in cadrul vizitei intreprinse in Finlanda, ca Romania are multe de invatat de la Finlanda in ce priveste exploatarea resurselor naturale, dand exemplu tara scandinava in ce priveste protectia mediului si exploatarea aurului cu cianuri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta politicieni Rosia Montana, #Ponta europarlamentar Finlanda Rosia Montana, #Ponta proiect Rosia Montana , #premier