Ponta, nou atac la DNA: Nu vad nicio schimbare din epoca lui Morar, procurorii fluiera intr-o singura directie

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 20:57
4073 citiri
Ponta, nou atac la DNA: Nu vad nicio schimbare din epoca lui Morar, procurorii fluiera intr-o singura directie

Premierul Victor Ponta a lansat, duminica seara, un nou atac la Directia Nationala Anticoruptie, acuzandu-l pe Traian Basescu de faptul ca foloseste o parte dintre procurori ca pe niste arme politice pentru a-si distruge adversarii.

Ponta a spus, la Antena 3, ca spera ca dupa epoca Daniel Morar, DNA-ul sa-si faca treaba si sa bage dupa gratii coruptii indiferent de culoarea lor politica, nu doar adversarii presedintelui.

"Eu am sperat ca DNA-ul, dupa epoca lui Daniel Morar, se va schimba. In sensul in care, (...) i-au prins pe aia de la Hidroelectrica. I-am salutat si felicitat. Foarte bine. Din pacate, eu nu vad nici o schimbare la DNA, in sensul ca ce a fost pana in 7 mai 2012 este perfect in Romania. Noi am facut sute de sesizari. (...)

Nu o sa vedeti dosare cu unul singur de atunci. Toti raii sunt dupa 7 mai 2012", a declarat Victor Ponta la Antena 3.

"Nu poti sa fluieri doar intr-o directie", a completat Ponta.

Nu e prima oara cand premierul Ponta ataca procurorii anti-coruptie. Vineri, seful Executivului a acuzat ca procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi nu fac dosare si pentru fosta putere.

De asemenea, la inceputul lunii octombrie, prim-ministrul a fost acuzat de Traian Basescu de faptul ca "intra cu bocancii in justitie". Dupa ce a finalizat rechizitoriul de trimitere in judecata a vicepremierului Liviu Dragnea pentru fraudarea referendumului din 2012, procurorul Lucian Papici a fost inlaturat de la conducerea Sectiei I Anticoruptie a DNA, alaturi de adjuncta sa, Mariana Alexandru, de catre procurorul general Tiberiu Nitu, desi tot acesta il delegase pe functie cu doar cateva zile inainte.

In aceeasi seara, Victor Ponta l-a numit pe procurorul Lucian Papici "marele basist, morarist, macovist", care a facut "dosare politice" in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, si a sustinut ca acesta nu a fost demis de Tiberiu Nitu, ci "i s-a terminat mandatul".

Ulterior, Inspectia Judiciara din CSM a decis ca premierul nu avea dreptul "sa extrapoleze nemultumirile" referitoare la instrumentarea unor cauze, iar declaratiile in care l-a numit pe Lucian Papici "basist, morarist si macovist" si l-a acuzat de instrumentarea unor "dosare politice" afecteaza prestigiul acestuia.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta atac DNA, #Ponta premier atac DNA, #Ponta dna epoca Morar , #premier