Ponta: Nu avem notificari oficiale privind suspendarea fondurilor europene

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 12:51
2040 citiri
Ponta: Nu avem notificari oficiale privind suspendarea fondurilor europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a precizat ca nu are, inca, nicio informare oficiala cu privire la posibilitatea intrarii in presuspendare a unor fonduri europene suplimentare, dupa cum aparusera informatii in presa.

Comisia Europeana ar urma sa anunte presuspendarea a alte trei programe operationale, POS Transport, POS CCE si Programul Operational Regional, potrivit unor surse citate de NewsIn.

"Nu vad care este marea fericire la colegii nostri care au fost la guvernare ca se suspenda fondurile. Daca sunt in presuspendare, vor fi pentru perioada 2009 - 2011. Este un fel de fericire morbida, pe care nu pot s-o inteleg", a declarat Victor Ponta, in cadrul sedintei de guvern de miercuri.

Deocamda, Romania va trebui sa suporte niste corectii financiare pentru POSDRU, in urma gasirii unor fraude in perioada 2009 - 2011, la verificarile realizate de Comisia Europeana.

"La POSDRU nu avem de ales si o sa acceptam corectiile. Cei mai multi sunt corecti si trebuie sa-si primeasca banii. Cei care au facut ce-au facut cu banii de la POSDRU tipa cel mai tare. Din cauza lor avem corectii pe POSDRU. Suntem la faza la care acceptam sa platim greselile din 2009 - 2011", a comentat premierul.

Ponta a anuntat ca, saptamana viitoare, va exista o intalnire pe tema fondurilor europene si a cerut ministrilor sa finalizeze, pana atunci, si opiniile lor in legatura cu bugetul Uniunii Europene in perioada 2014 - 2020, pe fiecare domeniu in parte.

"Trebuie sa facem lista de prioritati, pentru ca pozitia noastra sa fie foarte clara. Daca ramanem in echipa de guverne in grupul coeziunii avem sanse mult mai mari", a precizat prim-ministrul.

Recent, Ponta declarase ca Romania ar depasi tinta de deficit bugetar agreata cu Fondul Monetar International in cazul in care ar plati corectiile pentru POSDRU in acest an, insa, daca nu o face, fondurile vor fi blocate pana in momentul efectuarii platii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Ponta suspendare fonduri europene, #presuspendare fonduri europene , #premier