Ponta: Nu cred ca liberalii il vor alege pe SRS in locul PSD, nu vreau scuze (Video)

Joi, 16 Mai 2013, ora 21:32
3880 citiri
Ponta: Nu cred ca liberalii il vor alege pe SRS in locul PSD, nu vreau scuze (Video)
Foto: TVR 1

Prim-ministrul Victor Ponta a comentat, joi seara, problema aparuta in urma declaratiilor senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu, la adresa PSD, afirmand ca este o campanie de denigrare la adresa PSD si ca daca acesta ramane senator PNL, "avem o problema".

"Nu cred ca liberalii, intre relatia cu PSD si un personaj ca Sorin Rosca Stanescu, il vor alege pe Rosca Stanescu", a spus Victor Ponta, la TVR 1, in contextul unei posibile excluderi a senatorului liberal din PNL.

Presedintele PSD Ponta a precizat, joi, ca atacurile repetate ale lui Sorin Rosca Stanescu reprezinta cea mai mare criza din istoria USL.

"Astept sa existe o delimitare clara a declaratiilor, altfel nu cred ca putem gasi o solutie colectiva. Pana luni astept o decizie, e cea mai grava criza de pana acum, nu putem continua impreuna asa. Daca nu se iau masuri, e o alta invitatie a colegilor din PNL ca pot ataca PSD", a mentionat premierul, in cursul zilei de joi.

Ponta: E cea mai mare criza din istoria USL. SRS: Imi cer scuze

Acesta a sustinut, la TVR, ca niciodata n-a fost mai nervos: "Foarte rar spun in public daca ma nemultumeste ceva, daca o spun in public inseamna ca s-a umplut paharul".

"Sorin Rosca Stanescu nu este la prima abatere. Este vorba de o campanie de denigrare a PSD, a membrilor PSD. Noi avem un acord scris pe care doi ani si jumate si PSD si PNL si PC l-am respectat.

Atunci cand au fost probleme, am stiut de fiecare data sa le rezolvam fara a invoca textul acordului. Din pacate, in aceasta situatie nu s-a produs. Picatura a fost o declaratie a lui Sorin Rosca Stanescu in care a spus ca este foarte mandru de votul de luni din Senat, in care pentru prima dat s-a creat o alta majoritate - PNL, PDL, PP-DD. Daca lucrurile stau asa, atunci colegii de la PNL sa ne spuna, atunci lucurile sunt seriose", a explicat presedintele PSD.

Prim-ministrul a explicat ca a invocat acordul cu PNL, adaugand ironic: "Trebuie sa avem un acord de guvernare in care sa spunem ca Sorin Rosca Stanescu are dreptul sa spuna orice si noi sa nu spunem nimic".

Ponta: Daca SRS e in continuare senator, avem o problema

"Daca are voie Sorin Rosca Stanescu, are voie toata lumea. Nu ma intereseaza scuzele lui. Nu vreau scuze de la domnul Rosca Stanescu. Daca e in continuare senator USL, inseamna ca nu mai e valabil acordul USL. E o problema foarte grava.

Poate sa fie ce senator vrea el, senator Sorin Ovidiu Vintu sau la Loterie, sau unde vrea el. Nu pot sa spun asemenea lucruri in public. Multi din PSD spun ca Sorin Rosca Stanescu vorbeste cu voie - 'E bagat in fata dar e aparat'. Noi am spus 'Nu e adevarat, vorbeste de capul lui'", a subliniat Victor Ponta.

Premierul a mai afirmat ca, dupa ce in 2012 Romania a fost o tara cu criza politica, cu alegeri, cu stabilitate, "printr-un context neasteptat a devenit cea mai stabila tara din regiune".

Crin Antonescu il ameninta pe Rosca Stanescu cu excluderea

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la finalul sedintei Biroului Politic National, ca PNL dezavueaza atacurile interne in USL, care afecteaza unitatea coalitiei, si ca aceia care vor mai recurge la ele se vor desparti "de partidul din care fac parte si de USL".

Ulterior, la Digi 24, seful liberalilor a spus ca nu va lua in seama ultimatumul lui Ponta, subliniind ca "nu suntem in situatia sa ne dam ultimatumuri". "Ceea ce avea PNL de hotarat si de spus a facut-o astazi. Am luat decizia de a atrage foarte serios atentia tuturor colegilor nostri asupra prevederilor unui articol din actul constitutiv al USL. Am discutat si despre afirmatiile colegului Sorin Rosca Stanescu. Demersul sau parlamentar, din punctul nostru de vedere, nu foate fi in niciun fel incriminat", a precizat Antonescu.

Rosca Stanescu da inapoi: Nu m-am referit la tot PSD, doar la cei din comisia de ancheta

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a explicat, joi, ca nu a acuzat tot PSD-ul atunci cand a afirmat ca cei din partid obstructioneaza ancheta in cazul intercepatarii judecatorului Corneliu Barsan, ci doar la pesedistii din comisia de ancheta.

"M-am referit la cei 5 membri ai comisiei de ancheta, nu la intreg PSD-ul. Asta nu inseamna ca nu am critici uneori, pe alte planuri, la adresa PSD. Il mai pot asocia pe Ilie Sarbu, care s-a pronuntat de mai multe ori in legatura cu aceasta comisie", a spus senatorul intr-o emisiune la postul B1TV.

Ponta: Ma intalnesc cu Mittal. De ce a esuat privatizarea CFR Marfa

Prim-ministrul a vorbit si despre subiectele economice ale tarii, abordand problema esuarii privatizarii CFR Marfa. Totodata, premierul a precizat ca, in acest moment, nu vrea sa schimbe niciun ministru.

Ponta a explicat esecul de la CFR Marfa: "Din cauza termenelor foarte scurte, fiecarei firme ii lipsea ceva, n-a fost vina ministerului".

"Termenele au fost comprimate, pentru ca avem o sabie a lui Damocles. Niciodata nu s-a facut o vanzare asa repede. Conditiile erau necesare, dar nu erau conditii simple", a subliniat premierul.

Acesta a dezvaluit ca vineri se intalneste cu omul de afaceri indian Lakshmi Mittal.

"Eu nu am nicio zi in care sa nu ma vad cu o companie mare. Maine ma vad cu domnul Mittal. Ca niciodata insa pana acum, avem discutii cu companiile", a mai spus Ponta, care a dezvaluit ca, potrivit unei estimari a Ministerului Economiei, vor fi facute 10.000 de disponibilizari in urmatorii sase ani, precizand ca nu este vorba despre bugetari, ci angajati in companii de stat.

Ponta explica esecul privatizarii CFR Marfa

Presedintele PSD a atins si subiectul gazelor de sist, afirmand ca "e un lucru bun sa avem o sursa suplimentara de energie".

"Energie electrica avem acum prea multa, gaze n-avem prea multe. Cu cele din Marea Neagra si cele de sist, da, o sa avem surplus. Ma opun la asemenea explorari daca nu am garantii de mediu. Daca in urmatorii cinci ani se vor gasi resurse, peste cinci ani, guvernul care va fi va decide daca acele zacaminte le va exploata sau nu", a declarat prim-ministrul.

Intrebat daca a devenit mai popular in Occident, odata cu aprobarea explorarii gazelor de sist, liderul social-democrat a replicat: "Am devenit mai popular in ochii americanilor si europenilor cand am castigat alegerile".

"Am discutat cu mii de oameni, am discutat cu presedintele de la OMV, am discutat cu alti prim-ministri, cu Donald Tusk, prim-ministrul Poloniei", a mentionat Ponta, care a subliniat ca cresterea economica a Romaniei "vine din zona de energie, vine din previziunile pe agricultura", iar scaderea este la impozitul pe profit.

Premierul a declarat ca desfiintarea Garzii Financiare nu este o masura politica, ci o masura de eficientizare, adaugand ca din Garda Finanaciara si Directia de Control Vamal vrea sa se faca Directie Antifrauda, "un fel de DNA al Fiscului".

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a sustinut ca, pana la finalul anului, exista doua prioritati: regionalizarea si stabilirea cu certitudine a atributiilor presedintelui si premierului. Vorbind si despre Crin Antonescu, presedintele PSD a subliniat ca il va sustine pe liderul liberal "chiar daca nu va mai fi USL".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Victor Ponta SRS USL, #Ponta excludere SRS PNL, #Ponta SRS denigrare PSD, #Ponta SRS senator PNL, #Ponta gaze sist, #Ponta CFR Marfa , #premier
Comentarii
C
Cronos
rank 3
SRS a scuipat PSD-istii si toti liberalii au parasit sedinta :))