Ponta: Nu l-am reevaluat pe Basescu, dar realizez ca acum marea provocare nu mai e el

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 21:45
5004 citiri
Ponta: Nu l-am reevaluat pe Basescu, dar realizez ca acum marea provocare nu mai e el

Premierul Victor Ponta, recent reconfirmat presedinte al PSD, a declarat ca nu mai este preocupat de Traian Basescu. "Nu l-am reevaluat, nu il iubesc, dar realizez ca acum marea provocare pentru mine nu mai e Traian Basescu", a declarat el duminica.

"Eu nu mai am aceasta preocupare, marele meu adversar nu mai e Traian Basescu, ci guvernarea", a afirmat Ponta, la Romania TV.

In ceea ce priveste recentul congres, premierul sustine ca victoria are la baza castigarea alegerilor de anul trecut. El a tinut insa sa precizeze ca nu tine cu dintii de aceasta functie: "Nu vreau sa conduc PSD in 2016 la un esec. Nu vreau sa-mi leg cariera de un esec la 44 de ani", dand de inteles ca va lasa locul altcuiva din partid daca se va remarca.

Victor Ponta ramane presedintele PSD, dupa un Congres fara emotii, dar cu sala goala

In ceea ce priveste reactia celor prezenti al congres vizavi de prezenta lui Adrian Nastase, Victor Ponta a tinut sa specifice ca "reactia a fost absolut emotionala, de aceea a si fost lasat la sfarsit. Ma asteptam la o asemenea reactie".

Congresul PSD Adrian Nastase, vedeta unei zile fara surprize

Legat de prezenta celor 4 fosti presedinti, liderul PSD a destainuit ca aceasta nu a fost intamplatoare, ci ca a dorit sa arate doua lucruri: ca "PSD poate merge inainte asumandu-si lucrurile din trecut" si ca nu are "niciun fel de apasare", nu simte rivalitate.

Congresul PSD: Cu cat a castigat Ponta - vezi voturile pentru fiecare functie

A atacat si subiectul alegerilor europarlamentare, unde a reiterat ca PNL si PSD vor merge separat, dupa ce anuntase asta sambata, dupa congresul PSD: "la anul, in mai, o sa am forta fiecarei organizatii in parte".

Ponta: PSD si PNL merg separat la europarlamentare, nu vor mai fi sub umbrela USL

Cat despre cei care nu au fost alesi vice-presedinti, referindu-se la sase dintre ei, Victor Ponta a spus ca acestia sunt "foarte pretiosi", motiv pentru care vrea sa-i coopteze in conducere.

"Nu se pune problema sa marim numarul de vice-presedinti. Vreau sa-i tin aproape, pentru ca sunt oameni foarte importanti, foarte apropiati mie. Au evident o suparare, pentru ca au pierdut la diferente foarte mici", a spus el.

"E vorba de niste oameni pentru care si eu m-am batut enorm, (...) oameni care au castigat batalii in fiefurile PDL, (...) oameni de care am nevoie in conducerea centrala", a mai afirmat liderul pesedist.

"Mi-am desfiintat cabinetul de avocatura!"

Victor Ponta a adus in discutie si declaratiile unor membri PNL ca Frunzaverde, Sorin Rosca Stanescu sau Ludovic Orban, spunand ca acestea trag in jos PNL.

"Ei au niste agende personale, insa pe Crin Antonescu il vor afecta declaratiile acestea. Il afecteaza direct pe Crin", a punctat el, referindu-se la lipsa de solidaritate din PNL.

Prim-ministrul a tinut sa anunte in premiera si ca si-a desfiintat cabinetul de avocatura, "taind astfel puntile cu vechea profesie", pentru a nu fi acuzat de incompatibilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta inchis cabinet avocatura, #Victor Ponta europarlamentare 2016, #PSD PNL separat europarlamentare, #Ponta Frunzaverde Orban Rosca Stanescu, #Ponta Nastase congres PSD , #premier